Politică

Foto | Noul primar al Municipiului Adjud și noii consilieri locali ai municpiului de pe Trotuș au depus jurământul vineri, 23 octombrie 2020

Ziarul de Vrancea
25 oct 2020 5945 vizualizări

Vineri , 23 octombrie 2020, începând cu ora 14:30, pe esplanada Casei de Cultură ”Tudor Vornicu” a avut loc ceremonia de depunere a jurământului de către noul primar al municipiului Adjud, Florin Nechifor, și de constituire a Consiliului local al municipiului. Ședința solemnă a fost convocată prin Ordinul Prefectului Județului Vrancea nr. 379/20.10.2020.

Deschisă cu intonarea imnului de stat, ședința a fost condusă de prefectul județului Vrancea, Gheorghiță Berbece, secondat de decanul de vârstă al noului consiliu local, doamna Nicoleta Gherghe.

Conform opțiunii exprimate la urne de alegători pe 27 septembrie 2020 la Adjud postul de primar a fost adjudecat  pentru prima oară după 1990 de un liberal.Florin Nechifor.este începând de vineri 23 octombrie 2020 oficial  primarul Municipiului Adjud.De asemenea  după numărarea oficială a voturilor depuse în urne  la alegerile locale din 27 septembrie. în Consiliul Local Adjud candidații PNL a obținut 12 din cele 19 mandate de consilier local. Celelalte 7 mandate au revenit PSD.

La ceremonia desfășurată vineri, 23 octombrie 2020, începând cu ora 14:30, pe esplanada Casei de Cultură ”Tudor Vornicu”, în afară de noul primar, noii consilieri locali și funcționarii Primăriei Adjud, au fost prezenți președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, ministrul Lucrărilor Publice, Ion Ștefan, șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, prefectul Gheorghiță Berbece și subprefectul Claudia Serafimciuc.

Într-o postare pe contul său de facebook, președintele Consiliului Județean Vrancea a precizat următoarele în legătură cu ceremonia de vineri 23 octombrie de la Adjud

”Timp de mai bine de 20 de ani adjudenii au așteptat o administrație performantă, care să lucreze pentru oameni, alături de oameni. Iată că datorită votului din 27 septembrie, al doilea municipiu din Vrancea are acum un primar liberal, Florin Nechifor, un tânăr extrem de hotărât să transforme radical localitatea. Astăzi, la depunerea jurământului de către noul edil, dar și de noua echipă din Consiliul Local, am transmis în mod ferm hotărârea administrației județene de a susține, în baza prerogativelor pe care le avem, proiectele de dezvoltare de care are nevoie municipiul Adjud. Un semnal asemănător a transmis și ministrul Lucrărilor Publice, Ion Ștefan, prezent la evenimentul de astăzi alături de șeful Cancelariei primului ministru, Ionel Dancă. Prefectul Gheorghiță Berbece și doamna subprefect Claudia Serafimciuc au onorat și dumnealor cu prezența învestirea în funcție a primarului Florin Nechifor, reprezentanții Guvernului în teritoriu transmițând un mesaj de susținere din partea administrației centrale pentru tot ceea ce înseamnă investiții în Adjud.”

În cadrul ședinței solemne desfășurată vineri, 23 octombrie 2020, pe esplanada Casei de Cultură ”Tudor Vornicu” din municipiu, a avut loc și ceremonia de depunere a jurământului de către cei 19 consilieri locali validați în urma scrutinului din 27 septembrie, respectiv 12 consilieri PNL și 7 consilieri PSD.

Noul Consiliu Local al Municipiului Adjud are următoarea componență:

 PNL

1. Matei Gheorghe

2. Vintilă Dănuț

3. Rotaru Mihai-Ovidiu

4. Radu Mircea

5. Marcu Doina

6. Cristea Ovidiu-Răzvan

7. Moise Alin-Cosmin

8. Bădură Iulia

9. Anghelina Felix

10. Dochița Mihaela-Gabi

11. Gherghe Nicoleta

12. Rogoz Stan

PSD

13. Nica George-Claudiu

14. Cristea Leonardo-Claudiu

15. Dima Aurelia

16. Drăghici Marian-Adrian

17. Roșu Adrian

18. Petrea Nuța-Nicoleta

19. Mihai Silviu


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.