Politică

VIDEO!!! 500 de lampioane cu dorinţe au fost eliberate duminică seara din Piaţa Gării

Ziarul de Vrancea
12 aug 2013 521 vizualizări
Numărul de lampioane rezervate în acest an a fost dublu faţă de anul trecut, 525.Vremea de duminică a dat peste cap întregul program planificat, evenimentul fiind aproape de eşec din cauza ploii şi a vantului.Liberalii recunosc faptul că focşănenii au dorinţe greu de pus în practică de administraţie, aşa cum sunt pistele pentru biciclete

“Lampioniada Dorinţelor” nu îndeplineşte dorinţele focşănenilor! Tineretul Naţional Liberal din Focşani consideră Lampioniada un succes, ca eveniment, dar anunţă că pistele pentru biciclişti, cerute, printre altele, de participanţii la lansarea lampioanelor, mai au de aşteptat pană să se realizeze! Într-o conferinţă de presă susţinută ieri la sediul PNL, organizatorii au lăudat desfăşurarea evenimentului şi participarea în număr mare a focşănenilor la acţiune. Conform declaraţiilor oficiale, numărul de lampioane rezervate în acest an a fost de peste două ori mai mare decat anul trecut. Din totalul de 525 de lampioane, însă, 400 au fost lansate corespunzător; restul - fie s-au blocat în copaci, fie au fost ridicate înainte de ora fixată - 21.30, şi s-au întors la sol. Ciprian Epure, preşedintele interimar al TNL Focşani, a declarat că satisfacţia sa şi a echipei constă în receptivitatea de care dau dovadă tinerii focşăneni faţă de mesajele şi activităţile iniţiate de TNL. Acesta a adăugat că media de varstă a celor înscrişi la această ediţie a Lampioniadei a fost de 24 de ani, adică exact varsta la care tinerii pierd vremea pe la terase sau cluburi şi s-ar fi putut arăta neinteresaţi de lansarea lampioanelor. Cat priveşte aspectele meteorologice, Marius Băiţelu – membru în echipa de organizare– a ţinut să menţioneze că vremea a dat peste cap întregul program planificat pentru seara de duminică. Din acest motiv, discursurile oficialilor prezenţi în Piaţa Gării au fost scurtate, la fel ca şi timpul dedicat lansării lampioanelor. Juniorul liberal apreciază, însă, că Lampioniada este o idee inedită pentru focşăneni. “A fost un altfel de eveniment. Noi, TNL, ne propunem să organizăm altfel de evenimente, diferite de celelalte, precum Zilele Focşaniului, cu mici şi bere”, a spus Băiţelu. Potrivit organizatorilor, focşănenii s-au comportat civilizat la a doua ediţie a Lampioniadei, la fel ca şi la celelalte evenimente organizate. Liberalii au transmis că problema lor nu constă în proiectarea de evenimente, ci, mai degrabă, în finanţarea lor, în găsirea unor surse de sponsorizare.

Lampionul dorinţei pentru pistă de biciclete, stins de autorităţi

Prezent, de asemenea, la conferinţă, viceprimarul municipiului Focşani, Tudorel Trofin a deschis şi subiectul pistelor pentru bicicliştii focşăneni, o dorinţă a focşănenilor care datează de la prima ediţie a Lampioniadei de anul trecut. Acesta a punctat că pe două roţi se poate merge, acum, doar pe strada Longinescu şi, în curand, ar putea fi folosită şi strada Brăilei. Nu ne întrebaţi însă cum puteţi ieşi din cartiere pentru a ajunge acolo. Proiectul pentru ciclişti nu se află lista de priorităţi a oficialilor municipali. ”Cu toţii ne dorim un oraş mai curat, mai civilizat, dar există şi lucruri mai delicate pe care trebuie să le rezolvăm”, a precizat Trofin. Totuşi, tinerii liberali caută să-şi atragă tot mai mulţi susţinători. Pentru rezervarea lampioanelor, focşănenii au completat un formular online, la sfarşitul căruia erau invitaţi să se înscrie în organizaţia TNL, semn că iniţiatorii tanjesc şi după profitul politic concret al unor asemenea acţiuni.  Marius Băiţelu a precizat că au existat 250 de asemenea solicitări şi, chiar dacă acestea nu se vor finaliza prin adeziuni la TNL, ele demonstrează că tinerii sunt interesaţi de politică. (Alina-Elena VASILIU)

Pe platforma web tv a ZdV puteţi urmări declaraţiile de la conferinţa de presă a TNL Focşani.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.