Politică

Victor Ponta: DD este înțeles cu Videanu. Democrat-liberalul: Ponta se poartă ca Bulă

Ziarul de Vrancea
24 sep 2012 833 vizualizări
Premierul Victor Ponta i-a acuzat pe democrat-liberali că împreună cu Dan Diaconescu au "aranjat" lucrurile la combinatul Oltchim. Ponta susține că Adriean Videanu, despre care a spus că este "hoţul hoţilor", încearcă, în înţelegere politică cu Dan Diaconescu, să acopere fraudele făcute de PDL la Oltchim. În replică, democrat-liberalul l-a acuzat pe Victor Ponta că nu are cunoștințe economice, l-a făcut mitoman național, l-a asemănat cu personajul Bulă și i-a cerut demisia.

"După cum vedeţi, trebuie să reparăm noi toate relele făcute de PDL, cea mai mare hoţie - ani de zile de căpuşare a Oltchimului de către firmele PDL - sute de milioane de euro din bani publici băgaţi de hoţul hoţilor - domnul Videanu. Aţi văzut că, cu o zi înainte de licitaţie, dl. Videanu şi cu dl. Roibu aranjau cum să se facă lucrurile la Oltchim şi bineînţeles în înţelegere politică cu DD pentru a încerca să acopere urmele fraudelor uriaşe făcute de PDL  acolo al Oltchim. Decizia guvernamentală o ştiţi foarte bine - dacă Dan Diaconescu are bani - dacă îi dă Videanu banii să-i aducă imediat, după care o să avem grijă ce se întâmplă mai departe cu locurile de muncă, cu restul datoriilor. Dacă nu, noi, sigur, Guvernul, aşa cum am făcut şi înainte, am plătit salariile din luna iulie, le plătim şi pe cele din luna august şi o să găsim o soluţie prin care să salvăm combinatul, să salvăm locurile de muncă, dar hoţii ca Videanu şi impostorii din clipa de faţă trebuie să răspundă în primul rând în faţa legii", a declarat premierul, prezent la reuniunea Biroului Permanent Naţional al PSD.

Videanu: Ponta acționează ca personajul Bulă

În replică, democrat-liberalul l-a acuzat pe Victor Ponta că nu are cunoștințe economice, l-a făcut mitoman național, l-a asemănat cu personajul Bulă și i-a cerut demisia.

"Eşecul privatizării Oltchim este rezultatul incompetenţei guvernului Ponta. Pentru a salva economia românească, cerem de urgenţă demisia guvernului Ponta. E singurul responsabil pentru închiderea combinatului Oltchim şi este singurul responsabil de eşecul privatizării Oltchim. Maniera în care guvernul Ponta a aprobat, prin memorandum, procedura de privatizare nu ducea decât într-un singur loc: eşec. Acest personaj politic jalnic, care este Victor Ponta, care aş vrea să îl asemăn cu un personaj popular, şi anume domnul Bulă. Domnul Ponta acţionează în politică şi în actul guvernamental după principiile şi valorile lui Bulă", a spus Adriean Videanu.

Mai mult, Adriean Videanu a spus că Victor Ponta este un "mitoman", și că este "jignitoare" superficialitatea cu care acesta îi tratează pe oamenii care lucrează la Oltchim.

"Acest domn care minte cum respiră a spus că o să facă publice deciziile lui Videanu la Hidroelectrica. Nu a făcut acest lucru. Dacă vrea să vadă hoţul hoţilor, în fiecare dimineaţă, domnul Ponta are şansa să se uite în oglindă", a mai spus Adriean Videanu.

Totodată, Videanu a anunţat că PDL va sesiza "organele abilitate ale statului care să verifice care au fost criteriile pentru care Guvernul domnului Bulă a modificat condiţiile de privatizare ale Oltchim odată ce aveau aprobarea Comisiei Europene privind conversia creanţei AVAS în acţiuni, care ar fi creat condiţiile unice privatizări corecte la care ar fi putut să vină investitori strategici interesaţi".

Dan Diaconescu a fost în această dimineață la sediul Ministerului Economiei pentru a semna contractul de vânzare-cumpărare al combinatului Oltchim, dar nu a și făcut-o.

"Sunt aproape 100 de inadvertenţe în contracte. Lipsesc anexe, date, certificate.  Nu ştim ce documente s-au luat din seifurile Oltchim şi ce s-a pus la loc. Este o batjocură de contract", a declarat Dan Diaconescu la ieşirea de la Ministerul Economiei.


www.evz.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Dragos, acum 4253 zile, 12 ore, 56 minute, 27 secunde
ponta face ce stie mai bine, sa paseze responsabilitatea
ponta=bula, acum 4253 zile, 13 ore, 37 minute, 35 secunde
ponta,doamne ce nume de mishto are-o poanta,2 poante...f. multe poante de cand a venit la guvernare ! ponta cea mai tare poanta ar fi sa-sh dea DEMISIAAAAAAAAAAAAAA !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.