Politică

Vrancea are “prefect sub acoperire”

Aurelian Ivan
11 mai 2012 4484 vizualizări
Guvernul Ponta a dat publicităţii aseară lista prefecţilor schimbaţi din funcţii, iar Vrancea a fost sărită din listă

Guvernul Victor Ponta a finalizat lista noilor prefecţi şi subprefecţi, care îi vor înlocui în posturi pe reprezentanţii PDL şi UDMR, iar hotărarile aprobate de Executiv au fost publicate vineri seara în Monitorul Oficial. Conform Agenţiei Mediafax în toate judeţele se operează schimbări, mai puţin în Vrancea. Conspiraţioniştii vorbesc deja de aranjamente politice prin care actuala structură a PDL, respectiv tandemul Dragoş Mircea şi mai tînăra doamnă a politicii locale Eliza Botezatu, să fie păstraţi în funcţii, cel puţin pentru o perioadă, pană cand structurile de conducere din cadrul USL ajung la o înţelegere. Nu este mai puţin adevărat că ar putea fi şi o scăpare legală, legată de mobilitatea înalţilor funcţionari publici, şi în curînd ar putea fi promovaţi în locul actualilor reprezentanţi ai Guvernului în teritoriu figuri cunoscute sau mai puţin cunoscute din politica judeţului Vrancea, printre care fostul prefect PSD-ist Raluca Dan, liderul PC, Ionel Cel-mare, sau din partea PNL cine ştie ce figură "ascunsă în munţii Vrancei", cum vorbea la un moment dat despre un candidat preşedintele formaţiunii liberale Nini Săpunaru. Conform preşedintelui PSD Vrancea, Marian Oprişan, pentru a putea fi prefect, persoana care va fi desemnată de ministrul delegat pentru administraţie trebuie să respecte condiţiile legale, respectiv să fie funcţionar public clasa I, să aibă o vechime de cel puţin cinci ani şi să fi lucrat într-o instituţie publică. Şeful Consiliului Judeţean a făcut aceste precizări în cadrul unei conferinţe de presă organizate joi, cînd a fost chestionat de jurnalişti. Declaraţiile sale ar putea fi şi o atenţionare a copreşedintelui USL, Nini Săpunaru, care, potrivit unor surse, se pregătea să valideze pentru această funcţie pe unul dintre rezerviştii din partid, Georgel Constantin. Potrivit aranjamelor asumate pînă acum, postul de prefect de Vrancea ar trebui să revină PNL-ului, iar cel de subprefect PSD. Cum în politica vraneană prea puţine aranjamente se respectă, nu este exclus să avem parte de unele suprize săptămîna viitoare, cînd este programată o nouă şedinţă de Guvern. (Aurelian IVAN)

CASETĂ

Dragoş Mircea: “Ar fi trebuit să stau pe funcţie un an de zile”

Miercuri, cînd Guvernul Ponta a anunţat că schimbă prefecţii fostei puteri portocalii, Dragoş Mircea declara că se va conforma deciziei Guvernului, însă cu unele amendamente. “Nu fac niciun comentariu politic în legătură cu Guvernul Ponta, dar aş fi putut lucra cu orice Guvern instalat. Totuşi, potrivit HG 324 prin care mi s-a aplicat mobilitatea din funcţia de subprefect în cea de prefect şi HG 341/2007 care se referă la mobilitate, la capitolul 5, mobilitatea înalţilor funcţionari publici nu se poate realiza decît cel mult o dată pe an pentru aceeaşi persoană. Din aceasta reiese că ar fi trebuit să stau pe funcţie un an de zile, iar acest lucru pune un semn de întrebare acestei schimbări. Dacă actualul Guvern nu vrea să lucreze cu noi, mă voi conforma şi mă gandesc dacă voi ataca sau nu”, declara Mircea, cel care a fost pus subprefect la începutul anului şi a stat pe funcţia de prefect în jur de 20 de zile, după demisia lui Sorin Hornea. Dacă nu şi-a aranjat cumva “cărţile”, aşa cum se zvoneşte, graţie conexiunilor liberale pe care le are la Bucureşti, acesta se pregăteşte să se întoarcă în corpul inspectorilor guvernamentali, cu amendamentul că este puţin probabil să mai lucreze în Vrancea. Deputatul Nini Săpunaru, liderul liberalilor din Vrancea, declara zilele trecute că nu se mai pune problema ca acesta să fie susţinut de partid pe motiv de “trădare în favoarea PDL”.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 8

Adaugă comentariu
mary pt marian, acum 4376 zile, 6 ore, 53 minute, 49 secunde
Ce rau mai esti! Lasa-l si pe el sa linga si din acest os, ca pe celelelate le-a mancat si i-a mers foarte bine. La caracterul lui s ar putea sa mai linga si altceva pt ai fi bine.
mihai bat, acum 4377 zile, 2 ore, 43 minute, 20 secunde
sa triumfe dreptatea!
mihai bat, acum 4377 zile, 2 ore, 44 minute, 8 secunde
sa triumfe dreptatea!
marian, acum 4377 zile, 2 ore, 46 minute, 1 secunda
Eu-le, esti poate cel mic cu pofta mare ? pai, scarbo, lasate de politica ca tu stii numai a trage neveste straine si a canta la petreceri pe care nu-ti place sa le platesti tu! pe spatele citeste integral
ray, acum 4377 zile, 5 ore, 52 minute
vaiiiiiiiiiiiiiiiiiiii dar ce suparare pe capul tauuuuuuuuuu mai Euleeeeeeeeeeeeeeeeeee!te oftici ,te ataci esti frustrat si suparat?hahahahahahahahaha!!!!!!!!!!!!1
eu, acum 4377 zile, 11 ore, 31 minute, 40 secunde
sunte-ti niste jeguri mincinoase si dezinformati cetatenii.Saptamana viitoare se va publica lista cu celelelte judete care nu au fost anuntate in aceasta saptamana.Da voi mancatori de rahat spuneti citeste integral
Cristi, acum 4377 zile, 12 ore, 11 minute, 50 secunde
Marean incearca sa ia totul ca de obicei, dar nu cred ca penelistii vor accepta inca o aroganta din partea Baronului! Sau poate ca ma insel si Ninel e pacaliciul de serviciu si de data aceasta!
Gutza, acum 4378 zile, 1 ora, 52 minute, 57 secunde
Nini, iar ti-a dat Sutzu mooe? A inceput sa-ti placa!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.