Politică

Prefectura tipareste buletinele de vot la Buzau

Mihai Boicu
24 apr 2008 823 vizualizări
Cele 1,7 milioane de buletine, in valoare de 45.000 de euro, vor vedea lumina tiparului la grupul de presa al jurnalistului Ion Cristoiu

Institutia Prefectului vrea sa incredinteze tiparirea buletinelor de vot pentru alegerile locale din 1 iunie unei firme din Buzau, Tipogrup Press SA. Prefectul Dragos Mircea sustine intr-un comunicat de presa ca firma nu a fost aleasa pentru ca editeaza si ultimul cotidian local aparut in Vrancea, asa cum s-a speculat intens in ultimele zile. Firma ii apartine jurnalistului Ion Cristoiu, care detine 51% din actiuni, asociat cu omul de afaceri Vlad Pufu, un fost colaborator de la Evenimentul Zilei, care are 40% din actiuni. Motivul pentru care s-a ajuns la aceasta firma ar fi faptul ca la anuntul publicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publicii pe data de 2 aprilie nu a raspuns decit Tipogrup Press SA, iar negocierea nu a mai avut loc pentru ca trebuiau minim trei participanti. Prefectura a hotarit sa nu mai publice un nou anunt, deoarece, dupa cum sustine prefectul Dragos Mircea, trebuie incheiat un contract pina pe data de 2 mai, atunci cind ramin definitive candidaturile, iar buletinele de vot trebuie tiparite pina la data de 22 mai. "Intrucit derularea unei noi proceduri de negociere cu publicarea prealabila a unui anunt de participare are loc pe parcursul a cel putin 20 de zile, timpul ramas nu permitea reluarea procedurii astfel incit contractul sa fie incheiat in timp optim », sustine prefectul. Conform OUG nr. 34/2006, a fost demarata atribuirea contractului prin procedura de negociere fara publicarea prealabila a unui anunt de participare, fapt care a iscat speculatii ca la mijloc ar fi putut fi vorba de un aranjament de culise, date fiind precedentele din Vrancea. «La procedura de negociere a fost invitata societatea comerciala care si-a exprimat interesul de a participa la prima procedura derulata. Pina in prezent, contractul de achizitie publica nu a fost incheiat", se arata in comunicatul de presa al Prefecturii. Numarul buletinelor de vot estimat pentru ambele tururi de scrutin ale alegerilor locale din judet este de 1,76 milioane exemplare, iar pretul oferit pentru tiparirea acestora se situeaza intre 40-45.000 euro. In Vrancea au fost de fiecare data probleme cu tiparirea buletinelor de vot. Pina in 2004, tiparirea s-a facut la Romral, tipografia omului de afaceri cu vederi social-democrate Costica Stelescu, care a dat faliment intre timp. La alegerile generale din 2004, de exemplu, senatorul Jan Vraciu a gasit un buletin de vot in cutia sa postala, ceea ce a determinat aparitia suspiciunii ca exista o "scurgere" din tipografie. De aceasta data s-a ales varianta tipografiei din Buzau, care a mai tiparit buletine de vot in trecut si pentru alte judete. In acest context s-a spus ca nu intimplator deputatul Nini Sapunaru, candidatul PNL la presedintia Consiliului Judetean, a fost unul dintre invitatii unei recente emisiuni moderate de jurnalistul Ion Cristoiu pe postul de televiziune Antena 3. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.