Politică

Crin Antonescu: Ponta își riscă scaunul

Ziarul de Vrancea
15 dec 2013 1204 vizualizări
Liberalii au discutat despre ieșirea de la guvernare

 

La ultima ședință a Biroului Politic National liberalii au discutat pe fata despre iesirea de la guvernare. Totodată, liderul PNL Crin Antonescu e de părere că în contextul în care PSD ar insista cu adoptarea modificărilor la Codul Penal şi cu Legea amnistiei şi graţierii premierul îşi riscă poziţia de prim-ministru, potrivit unei stenograme publicate de pesurse.ro.

"Părerea mea e că chestiunea trebuie tranşată pentru ca totul pare a face parte dintr-un proiect care se contureaza si nu trebuie sa ne ascundem. 1.fie pregătim terenul daca e cazul ca sa ne batem singuri singuri europarlamentare, preşedinţie şi ce mai urmează. 2.fie rămânem intr-adevar anexati de PSD în nebunia asta, dar trebuie să o clarificăm.Astea sunt opţiunile şi nu trebuie să ne ascundem după deget", a spus Crin Antonescu.

Potrivit unei alte stenograme publicate tot de pesurse.ro că are convingerea că Victor Ponta își riscă scaunul de premier dacă PSD insistă cu adoptarea Codului penal și a Legii amnistiei.

"Convingerea mea pe care am împărtăşit-o şi oficial e că ei şi dacă îşi fac o majoritate, mă rog găsesc o majoritate pentru aceste două legi – Amnistia şi modificările la Codul Penal – să zicem că ar fi chiar nevinovate, turbionul care s-a creat e extraordinar de puternic, deci Ponta îşi riscă scaunul la nivel european dacă face asta, la socialiştii europeni şi atunci problema e aşa – este posibil ca ei în partid să aibă o presiune enormă", a spus Crin Antonescu, citat de pesurse.ro în ultima ședință a conducerii PNL, care a avut loc vineri.

El le-a amintit colegilor săi că PSD e un partid mare care are un electorat fidel şi  sunt mai puţin sensibili la opinia publică şi mai mult la electoratul lor.

"Gândiţi-vă că presiunea este enormă – PDL-ul astăzi, nu prea contează ce face PDL-ul, PDL-ul schimba liderii grupurilor parlamentare pentru că au semnat ce au semnat. Şi vă aduc aminte că schimbă nişte oameni tari care au mai rămas în partidul ăsta, nişte oameni tari - şi Toader şi Rădulescu nu au făcut-o de capul lor ci în schimbul a ceva, au făcut-o pentru partid şi acum îi schimă la sacrificiu", a mai spus Antonescu.


www.evz.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.