Educație

Foto | Elevii Școlii Năruja au dat viață la serbarea de sfârșit de an școlar 2021/22 unor personaje ale lui I.L.Caragiale.Vezi din ce motiv

Ziarul de Vrancea
13 iun 2022 1384 vizualizări

Într-o postare activată pe contul de facebook Biblioteca Naruja se explică motivul pentru care la serbarea de sfârșit de an școlar 2021/22 desfășurată joi 9 iunie, elevii claselor a III-a și a V-a ai Școlii Gimnaziale „B.Șt.Delavrancea” Năruja au dat viață personajelor din „Bubico”, „Domnul Goe” și „Vizită”. Mamița, Mam-Mare, Tanti Mița, Goe, Ionel , conițe , jupânese și domni respectabili din piesele de teatru ale lui I.L.Caragiale.Citiți în continuare aceste explicații

PLECĂCIUNE, NENE IANCULE!

Pe 9 Iunie s-au împlinit 110 ani de la plecarea la Cer a marelui dramaturg, nuvelist, pamfletar, poet, scriitor, director de teatru, comentator politic și ziarist român, I.L.Caragiale (n.30 ian/13 februarie 1852, Comuna I. L. Caragiale- data morții: 9 iunie 1912, Berlin, Germania ).George Călinescu îl considera a fi cel mai mare dramaturg român și unul dintre cei mai importanți scriitori români. A fost ales membru post-mortem al Academiei Române .

Cu acest prilej, la serbarea organizată la sfârșitul anului școlar, elevii claselor a III-a și a V-a ai Școlii Gimnaziale „B.Șt.Delavrancea” Năruja, îndrumați de profesoarele Violeta Chitacu și Ruxandra Bratie au dat viață personajelor din „Bubico”, „Domnul Goe” și „Vizită”. Mamița, Mam-Mare, Tanti Mița, Goe, Ionel , conițe , jupânese și domni respectabili au apărut pe scena Căminului Cultural „Popa Șerban” și au smuls ropote de aplauze din partea publicului format din profesori, părinți și colegi de școală. A fost „căldură mare, Monșer” - că respectabilele conițe nu conteneau a-și face vânt cu evantaiele pe sub borurile imense ale pălăriilor…

Elevii clasei a III-a au prezentat și o încântătoare salbă de vorbe aspre – dar juste – pe care ni le-a aruncat în obraz Nenea Iancu acum mai bine de un secol.

Reprezentațiile teatrale au tradiție la Năruja, deoarece teatrul este o formă deosebită de educare non-formală, care îi ajută pe copii să fie creativi, să își dezvolte abilitățile și pasiunile, care le dezvoltă gustul și interesul pentru lectură. Este o latură specială a educației, care le permite să se manifeste altfel decât după regulile din clasă.

Biblioteca Publică Năruja își invită cititorii să răsfoiască și alte scrieri de-ale cunoscutului scriitor român.

Text informații + foto: Biblioteca Naruja

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.