Educație

Elevii şi-au ales liderii

Ziarul de Vrancea
15 nov 2013 1782 vizualizări
Uniristul Tudor Codrin Bostan a preluat ştafeta la şefia Consiliului Şcolar al Elevilor de la cuzistul Cristian Gîrneaţă

Liceenii vranceni au votat ieri componenţa noului Birou Executiv al Consiliului Şcolar al Elevilor. Dacă pentru funcţia de preşedinte nu a fost nicio emoţie, existand un singur candidat, în persoana uniristului Tudor Codrin Bostan, bătălia a fost pentru al doilea post de vicepreşedinte, unde a fost nevoie de trei tururi pentru a se cunoaşte numele învingătoarei: cuzista Alexandra-Theodora Pleşa Pătrăşcan. Primul post de vicepreşedinte a fost caştigat din primul tur de Lazăr Teodor de la Colegiul Economic “Mihail Kogălniceanu”. Secretar în noul Birou a fost ales Cosmin Tărăsboacă de la Colegiul “Edmond Nicolau”, cuzista Lupu Leica Melisa – director al Departamentului Avocatul Elevului, Andrei Sbarnea de la Colegiul Cuza– director al Departamentului de Mobilitate, informare, formare şi consiliere, Cristian Cazacu de la Colegiul Unirea – director al Departamentului de Concursuri şcolare şi extraşcolare, Mihaiţă Sandu de la Colegiul Cuza – director al Departamentului de sport şi programe de tineret şi Cristiana Cazacu de la Colegiul Unirea – director al Departamentului de cultură, educaţie şi programe şcolare. Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean al Elevilor, Cristian Gîrneaţă, a făcut o scurtă prezentare a activităţii acestui organism în timpul mandatului său şi le-a cerut membrilor noului Birou Executiv să organizeze în fiecare liceu cursuri de formare. “Vă rog foarte mult să le luaţi în serios şi să organizaţi în fiecare liceu cel puţin un curs. Este vorba despre educaţia non-formală, Vrancea fiind unul dintre judeţele cu cei mai mulţi formatori, 6, şi ar trebui să profitaţi de acest lucru. Sunt judeţe care nu au nici măcar un formator”, le-a spus Cristian Gîrneaţă, care i-a încurajat pe urmaşii săi în CJE să înfiinţeze şi un Consiliu Judeţean al Elevilor Junior. Acesta a avut parte şi de o surpriză din partea mai tinerilor săi colegi care i-au dăruit un tablou cu un colaj de imagini de la cele mai importante activităţi ale sale în mandatul pe care l-a avut în fruntea organizaţiei elevilor. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.