Educație

Părinţii elevilor clasei I F de la Şcoala 9 au intrat peste director

Ziarul de Vrancea
22 apr 2013 4545 vizualizări
Elevii clasei I F de la Şcoala 9 răman cu aceeaşi învăţătoare încă un an, însă anul viitor situaţia s-ar putea repeta.Părinţii au fost ieri la inspectorul general al IŞJ să-i ceară ajutorul, apoi au luat cu asalt biroul directorului Şcolii “Ştefan cel Mare”.Şcoala s-ar putea confrunta cu aceeşi situaţie la o clasă a III-a

Părinţii elevilor clasei I F de la Şcoala “Ştefan cel Mare” din Focşani au avut caştig  de cauză ieri, obţinand din partea Consiliului de Administraţie al unităţii prelungirea activităţii la catedră cu un an a învăţătoarei Cristina Ungureanu. Ziua de ieri însă a fost una lungă atat pentru părinţi dar şi pentru elevi care, pentru a două zi, nu au mers la cursuri, ci au fost la Inspectoratul Şcolar unde s-au întalnit cu inspectorul general Vasilica Zaharia. “Noi înţelegem că există o metodologie de mişcare a personalului didactic, dar ne interesează binele copiilor noştri. Noi pledăm pentru continuitate şi normalitate şi suntem decişi să nu mai lăsăm copiii la şcoală”, au declarat părinţii. Aceştia au reclamat faptul că anul trecut, cand au înscris copiii la această şcoală nu li s-a comunicat faptul că micuţilor li se va schimba învăţătoarea după un an. “Nu ţinem neapărat la domnişoara Ungureanu, putea să fie oricine în locul acesteia, dar vrem să existe continuitate”, ne-a spus Ovidiu Joghiu, unul dintre părinţi. Cei 12 părinţi au discutat cu inspectorul general Vasilica Zaharia căreia i-au cerut să ia decizia corectă şi să pună copiii pe primul loc. “Mă bucur că cei mici sunt foarte mulţumiţi de domnişoara. Ce mă supără este faptul că ei trebuiau să fie la şcoală. Nu este corect să vă folosiţi de copii. În urma sesizării din presă, am luat legătura cu doamna director şi am rugat-o să convoace din nou consiliul de administraţie şi să analizeze situaţia. În acest moment CA trebuie să revină asupra hotărarii pe care a luat-o aşa încat copiii să nu aibă de suferit”, le-a spus profesoara Vasilica Zaharia părinţilor. 

“E grav că aceşti copii sunt în biroul meu şi nu la ore”

Inspectorul şcolar general i-a trimis pe părinţi la şcoală pentru a discuta cu directorul Maria Ariton, nu înainte însă de a o suna pe aceasta. “Doamna director, aştept răspunsul de la dumneavostră dar vă rog să vă gandiţi la importanţa copiilor şi la binele lor. Actul educaţional trebuie să primeze în faţa oricui. Sunt atat de mici şi firavi încat trebuie să avem în vedere lucrul acesta. Vă rog să luaţi în analiză acest aspect în consiliul de administraţie. Modul în care dumneavostră veţi prezenta situaţia  în şedinţă poate fi hotărator în decizia care se va lua. Nu sunt presiuni din partea mea, dar sunt solicitări ale părinţilor şi este grav pentru noi că aceşti copii sunt în biroul meu şi nu la ore”, i-a transmis telefonic Vasilica Zaharia directorului Şcolii “Ştefan cel Mare”.

Părinţii au intrat peste director în birou

Profesoara Maria Ariton a acuzat presiuni din partea părinţilor, care şi-au retras copiii de la cursuri timp de două zile

Părinţii au mers apoi la şcoală unde au aşteptat să se finalizeze şedinţa consiliului de administraţie pentru a li se comunica dacă s-a aprobat cererea de continuitate a învăţătoarei. După 2 ore de aşteptat la uşa instituţiei părinţii şi-au pierdut răbdarea şi au intrat peste director pentru a afla decizia luată. Directorul Maria Ariton a acuzat presiuni din partea părinţilor care au greşit atunci cand au decis să-şi retragă copiii de la cursuri pentru a forţa o anumită decizie. “Şcoala nu trebuia implicată într-un asemenea scandal. Am discutat cu părinţii vineri şi le-am explicat, dar nu înţeleg de ce atatea presiuni”, a spus profesoara Maria Ariton. În urma analizei, Consiliul de Administraţie al şcolii a decis acordarea prelungirii activităţii învăţătoarei Cristina Ungureanu pentru anul şcolar viitor, însă există riscul ca situaţia să se repete anul viitor, actuala învăţătoare nefiind titulara unităţii şcolare. Mulţumiţi pe moment, părinţii au declarat că de astăzi îşi vor duce copiii la şcoală, aceştia avand de recuperat două zile în care au absentat.
S-a creat un precedent
Şcoala “Ştefan cel Mare” riscă însă un nou scandal, dacă părinţii elevilor unei clase de a III-a vor recurge la aceleaşi presiuni, avand în vedere că din toamnă clasa va avea o a treia învăţătoare, ca urmare a mişcării personalului didactic. Situaţia ar fi putut fi evitată dacă anul trecut cele două posturi de învăţător ar fi fost scoase la titularizare şi nu declarate viabile pentru numai un an şcolar. Reprezentanţii unităţii de învăţătamant spun că decizia luată atunci a fost cauzată de nesiguranţa clasei pregătitoare, anul acesta şcoala nedorind să se confrunte cu restrangerile de activitate. (Mihaela VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.