Educație

Info-educaţie:Elevii revin la cursuri astăzi

Ziarul de Vrancea
14 apr 2013 1124 vizualizări
Elevii revin astăzi la cursuri după vacanţa de primavară.

Cursurile se vor finaliza pe 21 iunie, mai puţin pentru elevii claselor a VIII-a şi a XII-a care vor încheia anul şcolar mai devreme, avand în vedere că vor susţine examenele de evaluare naţională şi de bacalaureat. De Paşte elevii vor mai beneficia de cateva zile libere în perioada 1-6 mai, o minivacanţă neinclusă iniţial în calendar, însă apărută ca urmare a deciziei guvernanţilor de a acorda zile libere bugetarilor pe 2 şi 3 mai. Zilele trebuie recuperate, mai toate instituţiile publice prelungindu-şi deja programul cu o oră în fiecare zi. Vacanţa de vară a elevilor va dura anul acesta de sambătă, 22 iunie pană duminică, 16 septembrie 2013. (M. V.)

360 de dosare depuse pentru gradaţie de merit

Inspectorii şcolari vor primi astăzi dosarele depuse pentru obţinerea gradaţiei de merit de către cele peste 360 de cadre didactice din judeţ. Fiecare inspector de specialitate va studia dosarele ce îi revin pe discipline şi le va puncta conform fişei de punctaj şi a documentelor depuse. Cele mai multe dosare, potrivit reprezentanţilor IŞJ, sunt la educatoare şi învăţători – 120. Printre cei care şi-au depşus dosarele se află şi inspectorul general adjunct al IŞJ, Luminiţa Balaban. Preşedintele comisiei judeţene de acordare a gradaţiilor de merit este inspectorul pentru discipline tehnice, Tincuţa Zahariuc. Lista finală a cadrelor didactice care vor beneficia de la 1 septembrie 2013 de gradaţie de merit se va afişa pe 26 mai. Gradaţia de merit reprezintă 25% din salariul de bază ce se accordă pentru o perioadă de 5 ani. (M. V.)


Înscrieri la un simpozion despre fluxul informaţional în cercetare
 
Astăzi este ultima zi de înscriere la simpozionul judeţean cu tema „Fluxul informaţional în activitatea de cercetare”, ce va avea loc pe 23 aprilie la Casa Corpului Didactic „Simion Mehedinţi” din Focşani. Simpozionul este adresat tuturor cadrelor didactice şi didactice auxiliare interesate de această temă. Înscrierea participanţilor şi transmiterea lucrărilor se va face pe adresa bibliotecaccd@yahoo.com, persoană de contact fiind bibliotecara Stela Sebe. Lucrarea va fi de maxim 8 pagini A4, iar la o lucrare se admit cel mult doi autori, potrivit regulamentului. Toate cadrele didactice înscrise trebuie să se prezinte la simpozionul din 23 aprilie, ora 16,00, pentru a-şi susţine lucrările. Timpul alocat pentru fiecare prezentare în cadrul sesiunii este de 8 minute. (M. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.