Educație

Adjuncta IŞJ vrea în Corpul de Control al Ministrului Educaţiei

Ziarul de Vrancea
30 oct 2012 7048 vizualizări
Doi profesori de la Colegiul „Edmond Nicolau” au fost deja admişi în Corpul de Control al Ministrului Educaţiei de mai mulţi ani, iar Luminiţa Balaban se află pe lista de aşteptare. Activitatea Inspectoratului Şcolar Judeţean a fost monitorizată în vară de un expert al Corpului de Control. In Corpul de Control activează şi profesorul Dorin Roşcan, soţul secretarei de la Liceul Pedagogic, Paulina Roşca, care între timp s-a mutat cu serviciul în Bucureşti

Doi dintre profesorii vranceni sunt, de ani buni, membri ai Corpului de Control al Ministrului Educaţiei. Cel mai vechi cu acest statut este directorul Colegiului Tehnic „Edmond Nicolau”, Gabriel Danielescu, admis în acest organism chiar în anul înfiinţării sale, în 2005, alături de fostul director al CNU, Ene Simion. Între timp Ene Simion s-a retras prin pensionare, locul acestuia fiind luat în 2007 de către Dorin Roşcan, profesor al Colegiului „Edmond Nicolau”, nimeni altul decat soţul temperamentalei secretare a Liceului Pedagogic „Spiru Haret”, Paula Roşcan. Gabriel Danielescu a fost trimis, de-a lungul timpului, să constate şi să rezolve diferite situaţii apărute la unităţi de învăţămant din judeţele ţării, spunand că, în afară de oboseala acumulată, s-a ales cu multă experienţă.

„Văzand problemele care apar în diferite şcoli, ca director pot spune că am căpătat experienţă. Trecand prin tot felul de situaţii, ştii cum să abordezi problemele care apar şi în această şcoală”, ne-a declarat profesorul Gabriel Danielescu. Fostul său coleg de cancelarie, Dorin Roşcan, a intrat în corpul de experţi al Corpului de Control al Ministrului Educaţiei, apoi s-a aranjat bine la Bucureşti, ocupand de ani buni un post de şef birou în cadrul Consiliului Naţional de Formare Profesională a Adulţilor, structură subordonată MECTS. 

Adjuncta IŞJ, pe lista de aşteptare

Alte două cadre didactice vrancene se află pe lista de aşteptare pentru completarea corpului de experţi al Corpului de Control al Ministrului Educaţiei. Acestea sunt inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar Vrancea, profesoara Luminiţa Balaban, şi inspectorul Svetlana Baciu. Ambele au urmat cursuri de formare ce le oferă şansa să fie admise în acest organism, Luminiţa Balaban în urmă cu doi ani, iar Svetlana Baciu anul acesta. „La nivelul judeţului Vrancea există două persoane (validate prin ordin al ministrului) care fac parte din Corpul de Experţi al Corpului de Control al Ministrului. În urma absolvirii unor cursuri de formare specifice, acest departament va fi suplimentat în materie de resurse umane, din judeţul Vrancea fiind admise încă două persoane. În acest moment lista completă este în curs de finalizare, urmând a fi aprobată prin ordin al ministrului. Precizăm faptul că numai după aprobarea listei prin ordin al ministrului o persoană are calitatea oficială de membru al Corpului de experţi”, se arată într-un răspuns primit la redacţie de la Biroul de Presă al Ministerului Educaţiei. 

Corpul de Control, de două ori în Vrancea anul acesta

Corpul de Experţi a fost constituit prin Ordinul Ministrului Educaţiei nr. 5534/28.11.2005. Selecţia a fost realizată prin compararea activităţii candidaţilor, precizată în curriculum vitae, şi pe baza interesului manifestat şi prezentat în scrisoarea de intenţie, potrivit informaţiilor postate pe site-ul ministerului. Corpul de experţi, care numără în prezent 95 de persoane, a fost completat în 2007, urmand în curand să fie extins. „Completarea corpului de experţi, prin organizarea unei noi selecţii, a fost necesară avand în vedere atat existenţa unor judeţe fără experţi, dar şi numărul mare de controale care trebuie realizate, numărul iniţial de experţi nefiind suficient pentru acoperirea necesarului”, mai transmit oficialii MECTS.

Reprezentanţii Corpului de Control al Ministrului Educaţiei au fost şi în Vrancea anul acesta de două ori: prima dată în luna februarie, la Colegiul Tehnic „Gheorghe Balş„ din Adjud, ca urmare a unor reclamaţii la adresa fostei directoare Maria Bîrlă. A doua oară un reprezentant al Corpului de Control al Ministrului Educaţiei a fost în Vrancea chiar la examenul de bacalaureat, cand a fost trimis pentru supravegherea acestuia consilierul Răzvan Chiţu. Prezenţa acestuia a fost necesară în centrele de examen din judeţ pe fondul fraudării examenului de bacalaureat în anii trecuţi. (Mihaela VLĂDESCU) 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 6

Adaugă comentariu
fara numar, acum 4200 zile, 10 ore, 24 minute, 10 secunde
Balaban tu crezi ca ai sa te mentii cu tiganeala in functie ? sau se sperie Vasilica de tine si amenintari ?
@pentru fifi, acum 4200 zile, 10 ore, 36 minute, 24 secunde
roscan , iar comentezi pe internet ?uite ca ies mizeriile la iveala ...si ai grija ca se aud in minister ...
pentru "pentru fifi", acum 4200 zile, 15 ore, 2 minute, 6 secunde
Probabil ca sunteti d-na Roscan, dupa cum scrieti si dupa acuzatii.......nu va convine, nu?
pentru fifi, acum 4200 zile, 15 ore, 19 minute, 53 secunde
Sa pupati si fata si dosul fam. Roscan si dnei Balaban daca nu mai puteti sa stati in ISJ, ca doar atat puteti sa faceti sa improscati cu noroi pentru a va ascunde hotiile si prostiile. Probabil ca citeste integral
fifi, acum 4200 zile, 16 ore, 32 secunde
ghici , ghicitoarea mea , ce legaturi sunt intre roscan si balaban ?
lulu, acum 4200 zile, 18 ore, 52 minute, 30 secunde
Vai de capul nostru! Daca ajunge o inginerasa de mana a saptea ca Luminita Balaban sa controleze activitatea miilor de prof. din tara este foarte grav! De cand a ajuns in scunul de adjunct in ISJ citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.