Educație

Unirişti s-au calificat la naţionala „ Tinerii dezbat!”

Aurelian Ivan
21 mai 2012 4200 vizualizări
Elevii unirişti s-au calificat în etapa naţională a concursului "Tinerii dezbat", ediţia 2012. Ei au reuşit să impresioneze în etapa regională a acestui concurs, organizat de Ministerul Educaţiei şi Asociaţia Romană de Dezbatere, Oratorie şi Retorică

Concursul este adresat elevilor care au început dezbaterile academice în acest an şcolar. Judeţul Vrancea a fost reprezentat de două echipe de la Colegiul Naţional „Unirea” şi Colegiul „ Al. I. Cuza”. Etapa regională a avut loc în judeţul Constanţa. Echipa de la Colegiul „ Unirea”, formată din elevele Sara Lungu, Alexandra Tarbă şi Violeta Zanfir , coordonată de profesoara Maria Zgăbardici, s-a calificat la etapă naţională, care se va desfăşura la începutul lunii septembrie în judeţul Alba. De asemenea, în perioada 12-13 mai, debaterii uniriştii au participat la un concurs de debate desfăşurat la Iaşi, concurs caştigat de echipa formată din elevele Raluca Ciolcă, Andreea Neacşu şi Florentina Terţiu. Tot la acest concurs, echipa formată din elevele Sara Lungu, Alexandra Tarbă şi Violeta Zanfir s-a clasat pe locul al treilea. „Clubul de debate SEISM de la Colegiul Naţional «Unirea» a confirmat în aceste săptămani că tradiţia, munca susţinută şi entuziasmul sunt ingredientele necesare pentru rezultate meritorii la competiţiile de dezbateri desfăşurate la nivel local şi naţional” ne-a declarat Maria Zgăbardici, profesorul coordonator al clubului de dezbateri academice. (A. IVAN)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.