Educație

"Noi si ursii", concurs de desene pentru elevi

Sorin Tudose
23 apr 2012 1285 vizualizări
Concursul îşi propune să crească gradul de acceptare a ursului în rîndul populaţiei locale Agenţia pentru Protecţia Mediului Vrancea, împreună cu instituţiile omoloage din Harghita şi Covasna, dar şi alte instituţii de protecţie a mediului implementează proiectul european “Cele mai bune practici şi acţiuni demonstrative pentru conservarea populaţiei de Ursus arctos din zona central-estică a Carpaţilor Orientali-Lifeursus”.

În cadrul acestui proiect este lansat un concurs de desene pentru elevi intitulat „Noi şi urşii”. Concursul îşi propune să crească gradul de acceptare a ursului în rîndul populaţiei locale şi conştientizarea necesităţii acţiunilor de conservare a speciei precum şi prevenirea conflictelor între populaţie şi urşi. La concurs pot participa elevii din clasele V-VIII din judeţele Vrancea, Harghita şi Covasna pe raza cărora sînt arii protejate cuprinse în Reţeaua Natura 2000 în care trăiescurşi. Lucrările pot fi trimise prin poştă sau aduse la sediile agenţiilor judeţene de protecţia mediului pînă pe 25 mai. Premiile puse la bătaie sînt o bicicletă „Mountain Bike”, un aparat foto digital şi un set de campare (cort, isopren, sac de dormit) sau un binoclu. Nu în ultimul rînd va fi organizată şi o excursie de care se va bucura şcoala cea mai activă de la acest concurs. Regulamentul concursului este publicat şi pe site-ul proiectului www.carnivoremari.ro. Evenimentul festiv de anunţare a rezultatelor şi deschiderea expoziţiei cu lucrările partcipante va avea loc la Miercurea Ciuc, în cadrul “Săptămînii Mediului”, în perioada 6 – 8 iunie. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
cristina, acum 4355 zile, 5 ore, 40 minute, 9 secunde
cand se anunta castigatorii??
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.