Educație

Info-Educaţie: Safety Last la Clubul Cinefililor

Ziarul de Vrancea
29 feb 2012 1532 vizualizări
Clubul Cinefililor “Athenaeum” Focşani rulează astăzi la Ateneu începînd cu ora 18.00 filmul “Safety Last” din 1923. În rol principal este Harold Lloyd, unul din cei trei titani ai comediei mute alături de Charles Chaplin şi Buster Keaton.

Pe blogul clubului filmul este descris ca fiind una dintre cele mai bune comedii mute turnate vreodată. Clubul este cu intrare liberă şi se adresează iubitorilor de filme, indiferent de vîrstă. (S. T.)


„Amintiri din copilărie” la Odobeşti şi Mărăşeşti


Astăzi se împlinesc 175 de ani de la naşterea marelui povestitor Ion Creangă, născut la 1 martie 1837 la Humuleşti, şi care a luminat copilăria multor generaţii. Cu acest prilej, Casa de Cultură „C. C. Giurescu” din Odobeşti, în colaborare cu şcolile din Odobeşti şi din Mărăşeşti, va oferi copiilor documentarul „Amintiri din copilărie”, inspirat din opera cu acelaşi nume. Astfel, filmul va fi proiectat astăzi, de la ora 11.00, la Odobeşti şi vineri, de la orele 11.00 şi 13.00, la Casa de Cultură din Mărăşeşti. Preţul unui bilet la film este 2 lei. (M. B.)


Expoziţii dedicate primăverii


Acţiunile dedicate vestirii primăverii curg lanţ. Cadre didactice de la Grădiniţa cu program prelungit nr. 2 din Focşani au confecţionat mărţişoare originale din legume, fructe, seminţe sau paste făinoase în cadrul proiectului “Sănătatea în cămara copilăriei”, pe care le-au expus la Inspectoratul Şcolar. Tema acestui proiect primăvăratic este “Mărţişoare gustoase pentru mămici frumoase”, care se doreşte a fi un manifest pentru promovarea unei alimentaţii sănătoase a copilului. Şi la Panciu va avea loc “Tîrgul Mărţişorului” realizat de elevi, în holul Casei de Cultură. Tîrgul va fi deschis zilnic în perioada 1-8 martie între orele 10.00 şi 18.00. Pe 8 martie, de la ora 18.00, elevii vor susţine şi un spectacol artistic în cinstea femeilor din oraş. Astăzi, la Galeriile de Artă din Focşani, prichindeii din clasa I B de la Şcoala „Ştefan cel Mare” vor oferi mărţişoare muzicale doamnelor în vîrstă. (S. T.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.