Educație

Info-Educatie:“Microbuzele şcolare au transportat votanţi în campanie”

Ziarul de Vrancea
10 nov 2011 1633 vizualizări
Inspectoratul Şcolar Vrancea a cerut şcolilor un raport despre starea microbuzelor şcolare din judeţ, în contextul în care de-a lungul anilor aceste microbuze au fost folosite şi în alte scopuri decît cele pentru care au fost achiziţionate de Ministerul Educaţiei.

“Toată lumea ştie că în campania electorală aceste microbuze şcolare au fost folosite pentru transportul votanţilor. În unele cazuri aceste microbuze şcolare nu mai sînt funcţionale. Vreau ca acest raport să ne dea toate informaţiile de care avem nevoie pentru a ne face o imagine de ansamblu. Acest raport ne-a fost solicitat şi de Prefectură”, ne-a declarat inspectorul general Iordache Bostan. (A. I.)


Elevii au liber azi


Cadrele didactice din Vrancea au astăzi Cerc Pedagogic pentru mai multe materii de studiu, ceea ce înseamnă că pentru mulţi elevi este o zi liberă. Aceste zile de Cerc Pedagogic au loc de cîteva ori într-un an. Dacă pentru mulţi elevi este ”vacanţă” de o zi, pentru cadrele didactice este ziua în care fac schimb de experinţă. Astfel, cadrele didactice din judeţ se întîlnesc în unităţi de învăţămînt dinainte stabilite pentru a analiza diferite teme profesionale. “Evaluarea cu scop de orientare şi optimizare a învăţării” este tema principală de astăzi. Va fi urmărită în primul rînd evaluarea inţială, acea testare de recapitulare a materiei care a avut loc la sfîrşitul lunii septembrie, după cum ne-au spus oficialii IŞJ. Cadrele didactice vor analiza punctele tari şi punctele slabe de la testarea iniţială. (A. I.)


Şcolarii de la „Duiliu Zamfirescu”, la Ziua Artileriei Romane


Cu ocazia Zilei Artileriei Romane, serbată pe 10 noiembrie, elevii claselor a VIII-a şi a VII-a de la Şcoala „Duiliu Zamfirescu” Focşani au participat la activitatea organizată de cadrele militare ale Unităţii Militare 01470 Focşani. Diplome de merit, obţinute încă din anul 1951, medalii învechite, panopliile decorate cu arme vechi, uniformele de altădată, imaginile impresionante din timpul inundaţiilor sau din timpul conflictului din Afganistan i-au mişcat pe copii. Un moment deosebit a fost şi scurta slujbă de binecuvîntare a soldaţilor. „Elevii au constatat astfel că arma militară nu este folosită pentru a ucide, ci pentru a apăra neamul romanesc, nu este un instrument care să fie folosit oricum şi oricînd, ci este un obiect rece şi insensibil, care nu întotdeauna aduce pacea, dar care o poate instaura”, ne-a spus Pompilia Bărbosu, consilierul educativ al şcolii. (G. D.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.