Educație

Educaţie şi Cultură: A început a XI-a ediţie LicArt!

Ziarul de Vrancea
3 oct 2011 1276 vizualizări
Organizatorii Festivalului Naţional de Arte pentru Liceeni “LicArt”anunţă deschisă cea de-a XI-a ediţie,care se va desfăşura pe parcursul a şapte luni. Anul acesta, există trei secţiuni la care tinerii talentaţi se pot înscrie, poezie, fotografie (alb-negru, portret şi diversă) şi teatru

Proiectul a început pe 1 octombrie şi se va încheia pe 30 aprilie 2012.  Înscrierile se fac pe site-ul www.licart.ro, prin postarea unei text, a unei fotografii sau a unui filmuleţ. Participanţii, pentru a fi siguri că vor intra în jurizarea finală, vor trebui să mai înscrie cel puţin încă două texte/fotografii/filmuleţe, cîte unul pe lună, pînă la data limită 30 aprilie. Autorii creaţiilor care vor ajunge în finală vor fi chemaţi în Bucureşti, la Tabăra de Creaţie LicArt, unde marele juriu va hotărî cîştigătorii. Mai multe informaţii pentru cei interesaţi se pot găsi pe site-ul concursului. (G. D.) 


Piesă de teatru cu deţinuţi actori la Casa de Cultură


Miercuri, 5 octombrie, de la ora 17.00, Atelierul celor 7 arte în colaborare cu Penitenciarul Mîndreşti prezintă publicului iubitor de teatru o comedie la Casa de Cultură a Sindicatelor „Leopoldina Bălănuţă”. Piesa va avea ca protagonişti trei deţinuţi care au petrecut cinci luni muncind pentru a pune în scenă acest spectacol. Cu titlul „Bărbaţii vin de pe Marte, iar femeile de pe Venus”, piesa irlandezului Sean O' Casey tratează cu umor exploziv o problemă veche de cînd lumea, dar deopotrivă atît de prezentă: „Nu lăsa pe mîna unui bărbat ce poate face o femeie”. Organizatorii aşteaptă un public numeros pentru a susţine trupa să treacă de preliminariile celei de-a treia ediţii a Festivalului Naţional de Teatru pentru Deţinuti „EXIT”, care va avea loc în luna noiembrie, la  Teatrul Nottara din Bucureşti. (S. T.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.