Educație

InfoEducaţie: Şcoala „Ştefan cel Mare” a celebrat limbile europene

Gabriela Draghici
30 sep 2011 2526 vizualizări
Luna septembrie cuprinde şi ziua dedicată celebrării limbilor europene. Pe 26 septembrie, la Şcoala „Ştefan cel Mare” Focşani au avut loc o serie de activităţi organizate de profesoarele Argentina Davidescu, Daniela Oprea, Adriana Vasîi, Petruţa Bălan, Viorica Ceauşu şi bibliotecara Elena Blănaru care au cuprins expoziţii de pictură şi cărţi editate în limbi de circulaţie europeană, interpretări de cîntece şi scenete în limba franceză, recitări de poezie, totul sub moto-ul „Uniţi în diversitate”.

Organizatorii şi-au propus să promoveze diversitatea lingvistică. „Europa este un cadru al diversităţii lingvistice, în care sînt practicate peste 200 de limbi. Cunoaşterea celor de largă circulaţie de către elevii de astăzi va permite maturilor de mîine să înlăture baierele personale şi naţionale, să valorifice oportunităţile de a vizita o ţară străină sau chiar de a studia în spaţiul comunitar”, ne-a spus directoarea unităţii, Roxana Vornic. (G. D.)


Liceenii îşi aleg „primarul” săptămîna viitoare


Nici bine nu a debutat anul şcolar 2011-2012, că liceenii vrînceni vor trebui să îşi aleagă noii lideri începînd de săptămîna viitoare. Campania electorală prin cele 21 de licee a ajuns la sfîrşit, aşa că marţi, 4 octombrie, vor avea loc alegerile, urmînd ca noii lideri să fie dezvăluiţi pe 5 octombrie. La momentul actual, primarul tinerilor este cuzistul Alexandru Munteanu, care deţine totodată şi funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al Elevilor. (G. D.) 


Prichindeii au vizitat bătrînii de la azil


Preşcolarii de la Grădiniţa cu program prelungit nr. 2 Focşani, pregătiţi de educatoarele Carmen Dobre, Simona Mehedinţi, Paulina Soilica şi Tanţa Vasilică, au vizitat ieri bătrînii din Centrul pentru Vîrstnici Focşani. Programul artistic s-a intitulat “E toamnă şi în sufletele noastre”, iar cei mici le-au oferit apoi bătrînilor fructe. “Ziua Internaţională a Persoanelor Vîrstnice nu trebuie să fie doar un act de celebrare, doar un omagiu adus celor ajunşi în această etapă a vieţii, cînd sufletul se hrăneşte doar cu amintiri”, ne-a spus Carmen Dobre. Vizita face parte din proiectul “Bătrînii, izvor de înţelepciune”, coordonat de cadrele unităţii. (G. D.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
anonim, acum 4597 zile, 13 ore, 41 minute, 47 secunde
ce frumos e baiatu in camasa albastra
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.