Educație

InfoEducaţie: „Colţul verde din şcoala mea”

Gabriela Draghici
27 sep 2011 1883 vizualizări
Elevii iubitori de mediu sînt invitaţi să se înscrie la un concurs de colectare selectivă a deşeurilor.

După succesul campaniei naţionale de curăţenie generală “Let’s Do It, Romania”, repurtat şi în Vrancea, Ministerul Educaţiei a lansat ieri un alt program naţional, de colectare selectivă a deşeurilor. Potrivit reprezentanţilor Ministerului, programul va trebui aplicat de toate unităţile de învăţămînt preuniversitar din ţară. “Colţul verde din şcoala mea” debutează cu un concurs, care constă în crearea unui spectaculos colţ verde al şcolii. “Colţul verde” este un loc în care vor fi adunate toate lucrurile de care voluntarii nu mai au nevoie şi care trebuie reciclate, de la echipamente electrice şi electronice la hîrtie. “Găştile” de elevi şi profesori care participă la concurs vor trebui să construiască un colţ verde creativ şi original, să-l fotografieze şi să posteze pozele pe site-ul www.coltverde.ro , înainte de 4 noiembrie. Lună de lună, participanţii vor fi premiaţi. (G. D.)


Noaptea Bibliotecilor la Adjud


Biblioteca Municipală Adjud a spus „prezent” proiectului iniţiat de Asociaţia Excedo, în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Bibliotecilor Publice din Romania şi Asociaţia Marketer Club. În perioada 1-2 octombrie, adjudenii sînt chemaţi la citit pe timp de... noapte. Sîmbătă, 1 octombrie, între orele 18.00-02.00, ajudenii vor avea parte de jocuri interactive, poveşti de seară în compania scriitoarei Ramona Sandrina Ilie, dar şi de ateliere de şah, teste interactive de circulaţie pe calculatoarele Biblionet sau expoziţii de carte cu autograf, aflate în colecţia bibliotecii. Scriitorul adjudean Ion Croitoru va fi prezent şi el pentru a prezenta reprezentanţii clasici şi actuali ai literaturii romaneşti, iar înainte de miezul nopţii vor fi organizate audiţii la preferinţele auditoriului, urmînd ca după miezul nopţii să fie vizionat un film în sala multimedia a Bibliotecii. (G. D.)






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.