Educație

Epidemie de citit la Liceul Pedagogic Spiru Haret

Gabriela Draghici
5 mai 2011 3306 vizualizări
64 de carti vii , altfel spus elevi ai liceului, au fost inchiriate ieri in cadrul proiectului Biblioteca Vie u pina vineri, liceul isi sebeaza zilele

Liceul Pedagogic "Spiru Haret" Focsani continua sarbatoarea de o saptamina, in perioada 2-6 mai, in care celebreaza zilele liceului. Ieri, in sala de muzica a unitatii, a fost deschis oficial proiectul "Biblioteca Vie". Elevii clasei a IX-a D - filologie au reprezentat fiecare cite o carte citita de ei, de la Goethe si Hemingway, la Dostoievski. Titlurile volumelor erau scrise pe un cartonas agatat la git, iar in felul acesta, fiecare cititor se putea orienta ce "carte" poate imprumuta. "Bibliotecarul" responsabil cu imprumuturile a fost profesoara de limba si literatura romana Carmen Ion, de altfel si coordonatorul proiectului. Cititorii s-au aratat curiosi si deschisi catre lectura. "Auzisem cite ceva despre «Gargantua si Pantagruel», insa nu credeam ca este atit de amuzanta. Cel mai mult mi-a placut cartea vie, care mi-a nascut in inima un adevarat imbold de a o citi cit mai repede", ne-a spus un elev. Si romanul lui Lev Tolstoi, "Anna Karenina", a stirnit interes. "Cred ca am ales cartea potrivita, iar persoana care a prezentat-o mi-a transmis o puternica emotie si m-a facut sa traiesc cu adevarat povestea de dragoste a Annei", a marturisit un alt elev. Impactul asupra celor 64 de elevi-cititori prezenti la actiune a fost puternic. "Speram sa declansam o epidemie de citit in Liceul Pedagogic! Cel mai mult mi-am dorit ca toate cartile vii, adica elevii, sa inteleaga faptul ca au inceput sa devina purtatori de cultura. Dupa entuziasmul manifestat de elevi, cred ca au fost semanate niste seminte care vor da roade cit de curind", ne-a spus profesoara Carmen Ion. Tot in cadrul catedrei de limba romana s-au mai desfasurat ieri un simpozion coordonat de profesoara Doina Adetu despre personalitatea lui Spiru Haret si un concurs despre estetica formelor origami, coordonat de profesoara Liliana Bratu. Catedra de limba franceza a organizat o sesiune de discutii libere pe tema accesului femeii la educatiei, din cadrul Campaniei globale pentru educatie si un joc de rol in limba franceza pe tema ofertei educationale a liceului. Catedra de matematica s-a "jucat" cu probleme dificile, intilnite in viata de zi cu zi si a caror rezolvare a fost gasita rapid de echipele de elevi implicate, iar profesorul de geografie Nicolae Diac l-a avut invitat pe Radu Sandu, inspector la Agentia pentru Protectia Mediului, care le-a vorbit elevilor despre ariile protejate din Vrancea. Manifestarile de ieri s-au incheiat cu un spectacol al clasei a X-a B, coordonat de profesorul Dumitru Sandulachi, care a prezentat un program artistic de muzica si dansuri. Pina vineri, colectivul liceului continua sarbatoarea cu zeci de alte activitati inedite. (Gabriela DRAGHICI)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739418 zile, 15 ore, 7 minute, 29 secunde
ce farse si falsuri intr -un liceu care din cauza scandalurilor intretinute de actuala directoare ssi acolitele ei nu a ajuns colegiu!asa se intampla cand o nimeni pe lume te conduce!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.