Educație

Info-Martisor

Ziarul de Vrancea
6 mar 2010 1123 vizualizări
Copiii si detinutii au expus martisoare la Biblioteca

Biblioteca Judeteana "Duiliu Zamfirescu" a gazduit ieri o expozitie inchinata primaverii, in cadrul careia si-au expus lucrarile copiii din gradinitele si scolile si judet, dar si detinutii din Penitenciarul Focsani. Micutii din mai multe scoli si gradinite din judet, de la Palatul Copiilor, Centrul pentru Educatie Incluziva "Elena Doamna" si Centrul Danut din Brosteni au inveselit atmosfera si cu poezii si cintecele, costumati in ghiocei. La biblioteca au putut fi admirate ieri si martisoarele create de cinci dintre detinutii aflati in Penitenciarul Focsani. Dupa cum a precizat directorul unitatii de detentie, creatiile acestora au fost inchinate mamelor, surorilor si sotiilor acestora, vrind sa se arate ca si in penitenciar exista grija pentru frumos. De altfel, cele aproximativ 50 de martisoare create de detinuti vor fi daruite femeilor din penitenciar, cu ocazia zilei de 8 martie. "Penitenciarul nu este doar o institutie in care se pun oamenii "la pastrare" pentru o anumite perioada de timp. Este momentul potrivit de a ne arata stima fata de reprezentantele sexului frumos, dar si fata de primavara", a spus comisarul sef Ion Dita, directorul Penitenciarului Focsani. (Nicoleta CRISTEA)


Din dragoste pentru "Mama"


Prima etapa a concursului de epistole "Scrisoare Mamei" organizat de Oficiul Judetean de Posta (OJP) Vrancea s-a incheiat. Concursul face parte dintr-un set de activitati dedicate primaverii, iar cele mai originale idei de epistole au fost premiate. Primul loc a fost ocupat de Georgiana Marinescu din clasa a VI-a, locul doi l-a cistigat Cristiana Cazacu tot in clasa a VI-a, iar locul trei a fost atribuit lui Andrei Florea din clasa a IV-a, toti de la Scoala "Stefan cel Mare" din Focsani. "In acest mod cei mici au fost invitati sa comunice, sa dea friu liber imaginatiei, sa-si dezvolte si sa-si valorifice abilitatile", ne-a transmis Daniela Gogean, reprezentant marketing la Oficiul de Posta. Elevii si-au exprimat sentimentele pentru "mama" in felurite moduri, asa cum au considerat ei ca ar da dovada de afectiune. Astfel, unii au compus poezii, iar altii au scris scrisori pe care le-au semnat "cu toata dragostea". (Daniel GIRLEANU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.