Educație

Demisii inainte de incheierea anului scolar

Camelia Stănilă
14 iun 2005 709 vizualizări
Sase directori si-au inaintat demisiile inainte de ultimul clopotel. La Inspectoratul Scolar au ajuns si mai multe reclamatii, care denota o lipsa de comunicare in colectivul de cadre didactice.

In ultimele saptamini, Inspectoratul Scolar Judetean Vrancea s-a confruntat cu o situatie putin mai delicata si anume demisii in lant ale directorilor de scoli. Cei mai multi sint de la scolile din mediul rural, "gospodarii" demisionari invocind de regula motive personale, pentru a explica renuntarea la conducerea unitatii de invatamint. Valul de demisii a inceput in urma cu o luna, cu directorul Grupului Scolar Vidra, Cristea Ivan. Pina acum au mai renuntat la functii Maria Sterea, adjunct la Scoala "Stefan cel Mare" din Focsani, precum si alti directori de la scolile din Bordeasca Veche, Tataranu, Spulber. De asemenea, la Cindesti fostul director s-a pensionat. "Aceasta situatie ne-a dat putin de gindit in privinta activitatii directorilor, iar din toamna intentionam sa facem mai multe inspectii tematice in teritoriu pentru a pune lucrurile la punct. Unele demisii ma surprind insa, mai ales ca vin aproape de sfirsitul anului scolar. La Vidra am fost in vizita si m-am despartit in termeni buni de directorul Ivan, insa a doua zi m-am trezit cu demisia pe masa. In aceasta saptamina vor fi numiti directori cu delegatie pina la organizarea concursului, pentru ca mai este o saptamina de scoala", a spus Danut Popoiu, inspector scolar general. "Seful" invatamintului vrincean a mai adus in discutie si anumite nereguli descoperite "in ograda gospodarilor", cum ar fi diplome eliberate fara a fi semnate pe cotor sau procese verbale scrise in fals. Cit despre demisii, Popoiu a mai mentionat in trecut ca unii directori sint in conflict cu primarii, fapt pentru care au hotarit fie sa faca memorii la ISJ, fie sa renunte la functii. Desi "generalul" a afirmat ca demisia este o solutie pripita si ca problemele se pot rezolva pe calea dialogului, se pare ca situatia nu s-a imbunatatit.

De asemenea, la Inspectorat au ajuns si reclamatii de la cadre didactice din mediul rural. Privitor la continutul acestora, Danut Popoiu a ales sa nu dezvaluie amanunte pina nu va face citeva controale la respectivele scoli. "Am primit personal 5-6 reclamatii si intentionez sa fac deplasari pentru a ma convinge de ceea ce scrie acolo sau de contrariul. Se pare ca sint distorsiuni in scolile noastre, iar oamenii nu prea au avut curaj sa spuna. Sint probleme vechi care ii macina. Este vorba de colective mici, iar lipsa de comunicare duce la astfel de neintelegeri", este de parere inspectorul general Danut Popoiu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.