Educație

In aprilie, licitatie de calculatoare pentru scoli

Camelia Stănilă
3 mar 2008 642 vizualizări
Ministerul Educatiei a publicat pe SEAP (www.e-licitatie.ro) anuntul de licitatie pentru achizitionarea de laboratoare informatice pentru unitatile scolare din invatamintul preuniversitar.

Ministrul Cristian Adomnitei a anuntat inca de anul trecut dotarea cu calculatoare a tuturor scolilor, nu doar a celor cu personalitate juridica, astfel ca echipamentele vor ajunge si in fiecare catun din Vrancea, in vederea asigurarii accesului egal al elevilor la mijloacele IT. "Se vor face dotari in fecare scoala, oricit de mica ar fi", a mentionat inspectorul general adjunct Emil Onea. Potrivit anuntului de participare, MECT doreste sa achizitioneze laboratoare IT ce contin statii de lucru, servere, laptop-uri, multifunctionale, videoproiectoare, software de baza, software antivirus, software didactic, servicii de instalare si instruire pentru un numar de 8.191 unitati scolare. Valoarea estimata a investitiei in echipamente IT pentru acest an se ridica la 395 milioane lei, fara TVA. Desi valoarea este foarte mare, contractul nu va fi insa spart in loturi, asa cum s-a intimplat de exemplu la licitatia efectuata anul trecut numai pe judetul Vrancea. Acest lucru va elimina din start multe din firmele de pe piata, pentru ca acestea nu vor putea livra echipamentele in totalitate, si in 7 luni de la data atribuirii contractului, asa cum se stipuleaza in caietul de sarcini. Calculatoarele vor trebui livrate direct la sediul unitatilor beneficiare. Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 1 aprilie, in timp ce termenul limita pentru primirea ofertelor si a cererilor de participare a fost anuntat pentru 14 aprilie. (C. STANILA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.