Educație

Fapte bune! “Meditaţii la biserică”, un proiect unic în ţară

Ziarul de Vrancea
7 ian 2014 2662 vizualizări
Mai mulţi elevi de clasa a XII-a, fără posibilităţi materiale care să le permită pregătirea în particular, au beneficiat in 2013 de mediţatii gratuite la biserică, în cadrul unui proiect unic la nivel naţional.

Ideea i-a aparţinut preotului militar Ionel Vrînceanu iar de punerea acesteia în practică s-a ocupat colaboratoare sa principala Mihaela Tătaru. 25 de tineri de la mai multe licee din Focşani au avut şansa unică de a se pregăti gratuit pentru examenele vieţii lor, cu profesori dedicaţi meseriei care au dat studenţi de-a lungul carierei şi a căror răsplată a fost doar sufletească. Cadrul a fost unul inedit – Capela militară- Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul. După cateva luni de pregătire bilanţul a fost unul pozitiv: 14 absolvenţi de liceu au trecut examenul de bacalaureat cu note mari şi au fost admişi la facultăţi apreciate din ţară şi chiar de peste hotare. Voluntarii şi-au propus ca in anul 2014 numărul reuşiţilor să fie mai mare, motiv pentru care au început pregătirea pentru bacalaureat mai din timp, chiar inainte de Craciun. Aşa se face că de mai mult de o lună au fost reluate pregătirile, iar prioritate au avut picaţii din vară. Acum 24 de elevi de la diferite licee merg săptămanal la biserica păstorită de preotul Ionel Vrîncianu unde, într-un ambient cu totul deosebit, sunt meditaţi gratuit de caţiva profesori voluntari. Gestul acestora din urmă este cu atat mai mult de apreciat cu cat vremurile pe care le trăim sunt caracterizate prin recompense materiale imediate. (M. VLĂDESCU)

Proiectul "Meditatii in biserica" a fost premiat la Gala "Fapte bune", a Ziarului de Vrancea care a avut loc pe 21 decembrie la Promanada Mall.

Articolul dedicat acestui subiect poate fi citi aici: Meditaţii la biserică”, un proiect unic în ţară, care a dat 14 studenţi



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
anca, acum 3784 zile, 15 ore, 2 minute, 41 secunde
FELICITARI REDACTIEI! Pentru promovarea acestui proiect deosebit de benefic , pentru tineri! Felicitari profesorilor si celor care se implica! La multi ani!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.