Caterincă Mioritică

Mamaie cu spirit justitiar

Ziarul de Vrancea
5 iul 2008 873 vizualizări
O bunica de 85 de ani de pe la Vidra, in loc sa aiba grija de gradina de castraveti sau de gainile din batatura sta zi lumina pe la Tribunal, la oras, pentru dreptate.

Mamaie Anica a nimerit in urma cu ceva timp in mijlocul unei cafteli intre cei doi fii ai sai. Si s-a ales cu ceva vinatai, singe, umflaturi si dureri de oase. Batrina, considerind ca nu mai are cum sa-l ia de urechi pe baiatul ei, si el om pe la 50 de ani, carne din carnea ei, care a ridicat pumnul si a izbit-o, a mers la Justitie sa ii fie deslusit cazul. Mamaie a reusit sa obtina o amenda destul de usturatoare impotriva fiului caftitor, vreo 35 de milioane daune morale, alte 7 milioane despagubiri civile si inca 4 milioane amenda contraventionala pentru baiatul care a indraznit sa ridice mina asupra maicutei sale. Banii sint numai buni pentru "moarte", insa mamaie mai are pina ce sa ii vada. Asta pentru ca baiatul cu pumnul a facut recurs si zice de baba ca de fapt singura s-a impiedicat de niste caramizi si asa s-a umplut de vinatai pe tot corpul. El cica nu ar avea nici o vina. Cazul de la Vrancea este un imbold pentru toate babele din Romania agresate de copiii lor, care ar putea chiar sa isi faca o organizatie de protectie a oaselor cu reumatism. Simbolul asociatiei ar putea fi nu facaletul si baticul, ci... Codul Penal pe care sa-l poarte bunicile in sort si cu care sa-i inspaiminte pe batausi. "Un pumn#10 milioane, scrie la Justitie. Mai dai? Ai de unde?", par a spune bunicile maltratate de cei pe care i-au crescut la sin. Rusine, ba huliganilor!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.