Galerie foto | Șase producători din Vrancea și-au expus produsele tradiționale la Palatul Parlamentului
La Palatul Parlamentului a fost organizată o expoziție cu produse agroalimentare românești, înregistrate și în curs de înregistrare pe scheme de calitate naționale și europene, la care au participat și producători din Vrancea. Evenimentul a avut loc cu ocazia dezbaterii dedicate ,,Politicii Agricole Comune si Politicii de Coeziune", găzduită de Palatul Parlamentului, organizată în contextul Președinției Române la Consiliul Uniunii Europene, fiind organizată de Ministerul Agriculturii si Dezvoltării Rurale și directiile pentru agricultura județene.
50 de producători din toată țara au prezentat produse agroalimentare românești cu această ocazie. Din județul Vrancea, au participat la eveniment 6 producători, care au expus 8 produse agroalimentare, din care 3 atestate și 5 în curs de atestare, respectiv:
- Pâinea lui Pitiș – pâine împletită la tavă, produs atestat, producător SC BOGART DESING SRL - Tuchilus Bogdan, Mărășești;
- Pâine ţărănească de Coteşti - pâine preparată manual şi coaptă în cuptor de cărămidă, produs atestat, producător – Motarschi Eugenia Întreprindere Individuală, comuna Cotești ;
- Pâinea lui Cuza - pâine preparată manual şi coaptă în cuptor de cărămidă, produs atestat, producător S.C. RUSTIC PANI GRIG SRL – Grigore Ionuț, comuna Câmpuri.
- Caşcaval afumat, telemea si urdă din lapte de capră – Căpriţele lui Robert – produse în curs de atestare, producător Tafta Maricel PFA, comuna Răcoasa;
- Cașcaval afumat din lapte de vacă, produs în curs de atestare, producător Bărbărău Liviu, comuna Soveja;
- Cascaval afumat din lapte de vacă, produs în curs de atestare, producător Ţuţui Emilia, comuna Soveja;
- Plăcinte moldoveneşti, produse în curs de atestare, producător Motarschi Eugenia I.I, comuna Coteşti;
- Cozonac traditional, produs în curs de atestare, producător SC BOGART DESING SRL, orasul Mărăşeşti.
”Participanții la dezbateri, parlamentari și oficialități din țările UE, au avut posibilitatea degustării produselor agroalimentare tradiționale din carne, pește, lapte, produse de panificație, dulcețuri, sucuri naturale, miere și vin. Expoziția a constituit un prilej de promovare a produselor agroalimentare românești, înregistrate și/sau în curs de înregistrare pe scheme de calitate naționale și europene”, au transmis reprezentanții Direcției Agricole Vrancea. (Mihai BOICU)