Evenimente speciale

Foto | Ultima parte a proiectului voluntarilor Ateneului Popular Focșani - „Istoria în lumina timpului” 

Ziarul de Vrancea
30 ian 2024 772 vizualizări

Miercuri, 24 ianuarie 2024 la Ateneul Popular „Maior Gheorghe Pastia” din Focșani a avut loc ultima parte a proiectului voluntarilor Ateneului - „Istoria în lumina timpului” - activitate dedicată Unirii Principatelor Române din 24 ianuarie 1859. Citiți în continuare informațiile transmise de purtătorul de cuvânt al Ateneului Popular „Maior Gheorghe Pastia” pe acest subiect.

 

„Istoria în lumina timpului - Arta și istoria în dialog” este un proiect-festival care s-a dezvoltat dintr-o idee a organizatoarei Burlacu Andreea Corina, elevă la Colegiul Național „Unirea”, clasa a XI-a. Datorită susținerii Ateneului Popular „Maior Gheorghe Pastia” și a sponsorilor care ne-au fost alături: Edil Dan Construct, Roman's, Foto Răduc, Flori și cadouri, Your Flor, Five to Go, Corso, Dabo, Veve Desert, Cofetăria Marco, Bucuria și Paco Supermarket; inițiativa a ajuns la cea de-a patra ediție, aceasta fiind marcată ca finalul proiectului. Data de 24 ianuarie 2024 a fost oficial ziua în care pasionații de istorie au avut prilejul de a reflecta asupra valorilor care au ghidat acțiunile din trecut și care continuă să ne influențeze prezentul. 

Evenimentul a fost deschis printr-un moment artistic susținut de: Mădălina Nişcoveanu, Andreea Crețu, Alexandru Preda şi Edi Ichim. Aceștia ne-au încântat cu melodii din folclor menite să ne aducă aminte de importanța Unirii de la 24 ianuarie 1859. De asemenea, menționăm că domnul profesor Bogdan Basma a adus un aport semnificativ prin relatarea și interpretarea evenimentului, oferindu-ne informații de impact despre Unirea Principatelor Române. Fiind atenți, cei peste 150 de oameni din public au avut ocazia să culeagă idei ce le-au fost utile în următoarea activitate: Triviador. 

În cadrul jocului de Triviador, echipele participante au avut ocazia de a-și scoate în evidență cunoștințele aprofundate de-a lungul timpului, deoarece le-au fost adresate întrebări de cultură generală. În joc au fost implicate şase echipe dintre care trei au fost premiate cu ajutorul sponsorilor noștri. 

Următorul moment al evenimentului a fost marcat de un dans cu mesaj istoric referitor la domnitorul Alexandru Ioan Cuza.

Pentru a aprecia munca din spatele fiecărui eveniment, voluntarii cei mai implicați au fost premiați cu un weekend la Predeal, un tur ghidat la Parlament şi o masă la Corso. 

Cireașa de pe tort a evenimentului a fost momentul în care Miruna Comănescu, voluntara noastră de elită, a surprins cu o interpretare memorabilă, reușind să creeze o atmosferă de poveste. 

În decursul a 6 luni de activitate, fiecare membru al echipei de voluntari și-a adus propria contribuție, conturând un mediu plăcut pentru toți. Experiența noastră a fost un amalgam de momente pline de bucurie și situații tensionate, oferindu-ne amintiri intense și trăiri variate. 

Mulțumiri călduroase sponsorilor, voluntarilor, trainerilor şi tuturor celor care ne-ați fost alături pe parcursul proiectului!

Informații și fotografii transmise de purtătorul de cuvânt al Ateneului Popular „ Maior Gheorghe Pastia ”, Focșani

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.