Evenimente speciale

Foto | Întâlnire profesională - 110 ani de bibliotecă publică în Focșani în ziua a II-a a Târgului de carte, ediția a XVI-a, 27-30 octombrie 2022

Ziarul de Vrancea
31 oct 2022 938 vizualizări

Amănunte în legătură cu întâlnirea profesională - 110 ani de bibliotecă publică în Focșani desfășurată în ziua a II-a a Târgului de carte, ediția a XVI-a, 27-30 octombrie 2022 au fost făcute publice prin intermediul unei postări activată pe contul de facebook Biblioteca Județeană ”Duiliu Zamfirescu” Vrancea

Cei 110 ani de la inaugurarea primei biblioteci publice din Focșani ne-a oferit prilejul de a ne reîntâlni, sub puternica emblemă a CĂRȚII, pentru a putea privi în urmă, cu tot respectul pentru înaintașii noștri, dar și pentru a privi înainte, pentru a ne consolida poziția și contribuția noastră și a bibliotecilor noastre, la bunul mers al comunității.

Moderatorul acestui eveniment a fost doamna Oana-Raluca Boian - manager al Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, care a felicitat și a mulțumit bibliotecarilor școlari și publici pentru implicarea și colaborarea permanentă în proiecte comune ce au la bază cartea, lectura și utilizatorul.

Alături de noi au fost doamna prof. dr. Livia-Silvia Marcu - director Casa Corpului Didactic „Simion Mehedinți” Vrancea, care a apreciat inițiativele Bibliotecii Județene și colaborarea cu instituțiile de cultură din județ, pentru a se adapta la nevoile comunității.

De asemenea, la eveniment au participat reprezentanți ai bibliotecilor școlare (Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare”, Școala Gimnazială „Anghel Saligny”, Școala Gimnazială „Oana Diana-Renea”, Colegiul Auto „Traian Vuia”), reprezentanți ai bibliotecilor publice din județul Vrancea (Odobești, Gugești, Homocea, Măicănești, Năruja, Paltin, Soveja, Suraia, Tîmboești, Țifești, Vidra).

În cadrul întâlnirii profesionale au fost prezentate următoarele proiecte și servicii de bibliotecă:

- „Proiecte de succes în Biblioteca Publică Homocea” – bibliotecar Daniela Țîțu

- „Biblioteca Publică Năruja. Prezență permanentă în viața comunității locale” – bibliotecar Adriana Bratie

- „Biblioteca Publică Vidra în imagini” – bibliotecar Valentina Roman

- „Curs Public Speaking. Arta de a vorbi în public” – dedicat adolescenților cu vârste cuprinse între 13-19 ani – bibliotecar Diana Rădună, Biblioteca Județeană Vrancea

- „Proiectul Biblio After School” – dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 7-11 ani – bibliotecar Dana Atanasiu, Biblioteca Județeană Vrancea

- „Atelier de caligrafie” – dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 6-10 ani – bibliotecar Mihaela Goleșteanu, Biblioteca Județeană Vrancea.

Cu acest prilej, au fost prezentate filmul „1912-2022: 110 ani de bibliotecă publică în Focșani” – o retrospectivă a Bibliotecii Județene Vrancea și Tabelul conologic „Repere adminstrative și cronologice. Repere profesionale, culturale și educative”, realizate de colega noastră, bibliotecar Maria Cristina Olaru.

Ne-au onorat cu prezența foști colegi de breaslă, doamnele Elena Velniță și Sevastinca Pârvu.

La 110 ani de la înființarea Bibliotecii Publice la Focșani, urăm „La mulți ani!” tuturor colegilor bibliotecari, iar anii ce vor veni să ne aducă mai aproape de inima comunității, prin realizarea de noi proiecte dedicate cărții și lecturii!

Text informații + foto:Biblioteca Județeană ”Duiliu Zamfirescu” Vrancea


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.