Evenimente speciale

Cum a fost la Conferința ”Inspire - Choose your career” organizată la 130 de ani de existență instituțională, CNAIC Focșani

Ziarul de Vrancea
24 ian 2019 1441 vizualizări

La 130 de ani de existență instituțională, Colegiului Național "Alexandru Ioan Cuza" sărbătorește în scopul de a-și ajuta elevii din prezent, fiind de părere că metoda eficientă de a face alegeri bune după terminarea liceului este acumularea de experiență atât personală, cât și relatată de alții.

VIDEO cu transmisia în direct pe ZdV-TV a Conferinței

 

Un aspect neplăcut pe care elevul îl întâmpină la școală vizează lipsa consilierii în carieră, iar în acest context, Conferința Inspire - Choose your career reprezintă, tocmai, adaptarea instituției de învățământ la nevoile  elevului.

Prin urmare, absolvenții  Colegiului Național "Alexandru Ioan Cuza" vor vorbi despre facultatea aleasă de ei, dar și despre cum profesia pe care o practică nu înseamnă neapărat prestigiu sau câștiguri materiale, ci înseamnă un echilibru între lucrurile ce contează cel mai mult pentru ei, indiferent de job-ul pe care-l au.

Mădălina Barbărasă

Mădălina, elevă timp de 8 ani a Colegiului Național "Alexandru Ioan Cuza", dintre care 4 ani la profilul de matematică informatică, a studiat Comunicare si Relații publice la SNSPA şi, ulterior, a făcut și un master în Comunicare Politică la aceeaşi instituție. Acum este antreprenor, specialist în comunicare. A lucrat în agenții mici şi mari de PR, iar de ceva timp şi-a deschis o agenție de comunicare şi PR alături de doi prieteni.

In cadrul conferinței Mădălina a afirmat că: “Am lucrat de-a lungul carierei mele și cu clienți mici, dar și cu clienți mari. După 5 ani de experiență în PR, mi-am dat seama că pot să fac asta și pe cont propriu. Nu trebuie sa fiu angajat. Mi-am dat seama care sunt de fapt atuurile mele si am ajuns să deschid această agenție de PR. Antreprenor înseamnă să te trezești la cât vrei tu, să ai un salariu cum vrei tu, dar pe de altă parte implică multă responsabilitate. Atunci când esti la o întalnire cu cineva, să ști să comunici, să fi cât mai clar, mai corect și cât mai aproape de nevoile lui. Vă oferă trimp liber, vă ofera relaxare, dar pentru asta trebuie sa va intrebati cine sunteti voi. Trebuie sa alegi un singur lucru la care te pricepi in viata si pe acela sa- faci cu drag si cu pasiune si care imi aduce cele mai mari saisfacii, dincolo de toate. Imi place sa fiu un comunicator, imi place pentru că mi-am gasit echilibrul in asta.Curaj, creativitate și sinteza, acestea sunt cele 3 cuvinte care mă definesc pe mine.”

 

Mădălin Matei Răzvan

Mădălin, absolvent al Colegiului Național "Alexandru Ioan Cuza", a urmat cursurile Facultății de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnice din București, lucrând încă de pe atunci la un Startup numit Wyliordin. Odată terminată facultatea, și-a continuat cariera în industria software românească, lucrând ca inginer software la compania Adobe. Din octombrie 2018 până în prezent, cariera sa a evoluat către industria din afară ca inginer software la Google în Elveția.

Mădălin va transmite în direct de la sediul Google din Zurich.

Acesta a declarat că: “Primul sfat pe care vi-l dau este să nu fumați. Dacă te-ai apucat lasă-te cât de repede poți. Mai apoi, fii atent la orele de limbi străine, identifică și concentrează cele 2-3 materii la care să te pricepi și pe care să te bazezi. Meseria de inginer software este una foarte apreciată și bine platită și vă incurajez s-o luați pe acest drum. Perseverența este mai importantă decât talentul, iar politehnica este gratis!”

 

Bianca Paraschiv

Absolventă a Colegiului Național “Alexandru Ioan Cuza”, Bianca a urmat cursurile Facultății de Medicină Generală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” București. După terminarea facultății, Bianca a făcut un rezidențiat de pneumoftiziologie în cadrul Institutului “Marius Nasta” București, în urma căruia a început să profeseze în domeniul pe care l-a studiat. Bianca își împarte viața profesională între clinica din cadrul Spitalului “Sfântul Ștefan”, unde lucrează din 2017 și conferințele internaționale și naționale de specialitate unde își prezintă diferitele lucrări.

Bianca a fost prezentă tot în online, iar aceasta a afirmat: “Eu am știut că vreau să fiu medic încă de când eram copil și priveam eleganța medicului meu de familie. Volumul de muncă este foarte mare, iar toată informația aceasta o vei folosi în anul 3 atunci când începe practica. Una este să faci stagiul în fiecare zi la un spital și alta este să faci de gardă. Este adevărat că sunt multe neplăceri peste care trebuie să treci de-a lungu vremii, dar satisfacția pe care meseria de medic ți-o dă este incomprabilă.”

 

Anca Nedelcu

După ce a absolvit în 2005, Anca s-a înscris la Facultatea de Medicină Dentară ”Carol Davila” București, iar ulterior s-a specializat in Ortodonție și Ortopedie Dentofacială. Din 2015, ea profesează ca medic specialist și antreprenor, fiind cofondator al Clinicii Doctor de Zâmbete Focșani. Mai multe despre Anca aflăm pe 23 ianuarie, când ne va povesti cum e să ajungi, după mulți ani de studiu, la ceea ce îți dorești. Anca declară că: “Meseria mea nu înseamnă numai să modelezi zâmbete, ci și să le dai oamenilor puterea de a fi fericiți cu ceea ce sunt, să le construiești încrederea în sine. Mi-am dorit să le dau un zâmbet frumos, dar mai ales să le arăt că frumosul există în interiorul lor. Prin deschiderea propriei clinici, am vrut să facem un loc în care să distrugem mitul că trebuie să mergi într-un oras mare ca să poți obține ceea ce dorești, un loc unde nu mai există acea frică de stomatolog, ci vii de plăcere la doctor.”

 

Iulia Gorciu

 Iulia, absolventă a Colegiului Național "Alexandru Ioan Cuza", a terminat Facultatea de Drept, Universitatea Bucureşti, urmând apoi un master în drept fiscal, la aceeaşi facultate. În 2017, Iulia a fost admisă în Baroul Bucureşti. De atunci, ea işi reprezintă clienții în fața instanțelor judecătoreşti, în materie de drept civil, comercial şi fiscal.

Ultima, dar nu cea din urma, Iulia ne-a spus: “In primul rând totul pornește de la ceea ce vrem să facem în viitor și cum ne dăm seama ce vrem de la viitor. Primul sfat pe care pot să vi-l dau este să știți foarte bine facultatea la care vreți să mergeți, iar cel mai important este să mergeți la o facultate care vă place indiferent de domeniu. Bineînțeles că este important să vă exploatați calitățile, să analizați posibilitatea de evoluție în carieră și de asemenea, ca să nu fim ipocriți, să luăm în considerare și renumerația financiară. Foarte important este să nu subestimați economia, așa cum eu am făcut, pentru că este un factor foarte important în ceea ce privește admiterea la drept și poate fi un plus. Profesia de avocat reprezintă un stil de viață datorită dinamicii legislației care te provoacă să înveți constant, iar din punct de vedere personal, această meserie îmi aduce clar multe satisfacții personale.”

 

Activitatea nu a fost doar un instrument util de a găsi informații din toate domeniile, ci mai degrabă o busolă în căutarea drumului potrivit.

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.