Brand voice

VIDEO + Foto | O nouă activitate organizată la Mărășești în cadrul proiectului „Generații în Armonie”

Ziarul de Vrancea
20 feb 2024 980 vizualizări

Amănunte în legătură cu desfășurarea acestei activități au fost făcute publice de către Any Mary Drăgan, coordonator proiecte la Asociația „Voluntariat Pentru Viață” Mărășești prin intermediul unei postări activată pe contul său de facebook.

 

 

<<Generații în Armonie>>

În după-amiaza zilei de 15 februarie 2024, o atmosferă plină bună dispoziție a cuprins sala de activități a Asociației <<Voluntariat Pentru Viață>>, care a găzduit o întâlnire specială între seniorii- beneficiari ai Programului de Interes Național, voluntarii Corpului European de Solidaritate ai asociației și elevii Clubului Copiilor din Mărășești.

Evenimentul a fost un prilej de bucurie și de schimb cultural între membrii comunității și voluntarii europeni, care au reprezentat o varietate de țări precum: Spania, Germania, Italia, Algeria, Tunisia și Norvegia.

În plus, au fost prezenți și reprezentanți ai Asociației <<Bunul Samaritean>> din Nicorești, amplificând astfel dimensiunea interculturală a evenimentului.

Un element esențial al succesului și al organizării fără cusur a fost implicarea directă și entuziastă a Aureliei Stoian, reprezentantul ONG-ului <<Bunul Samaritean!>> precum și sprijinul oferit în realizarea activității de Fundația Regală Margareta a României prin programul Fondul Pentru Vârstnici.

Tema întâlnirii a fost legată de tradițiile de primăvară ale țărilor de origine ale participanților, precum și de tradiția Mărțișorului din România.

Această temă a oferit un cadru propice pentru schimbul de experiențe și cunoștințe între participanți, consolidând legăturile între culturi diverse și comunități.

Un moment central al întâlnirii a fost dedicat confecționării mărțișoarelor, sub îndrumarea Aureliei și cu ajutorul seniorilor și a tinerilor prezenți. Procedeul ales a fost cel al lânei împâslite, o tehnică tradițională care a stârnit interesul și aprecierea tuturor participanților.

Activitatea a fost mult mai mult decât o simplă sesiune de lucru manual. A fost un prilej de socializare între generații și culturi diferite. Seniorii au putut împărtăși nu doar abilitățile lor practice, ci și poveștile și tradițiile legate de mărțișor, iar tinerii din diferite țări au avut ocazia să învețe și să aprecieze aceste aspecte ale culturii românești.

Ene Eugen, unul dintre beneficiari, și-a adus contribuția la întâlnire, oferindu-și ajutorul la ascuțirea cuțitelor folosite în procesul de confecționare, moment care s-a încheiat fără incidente, sub semnul unui zâmbet generalizat, chiar dacă, s-a lucrat cu cuțitele pe masă.

După activitatea creativă, a urmat momentul distracției, în care seniorii prezenți au oferit lecții de dans popular tinerilor.

Atmosfera festivă și prietenoasă a întâlnirii a fost întregită de aceste momente de bucurie și de împărtășire a tradițiilor culturale.

În final, întâlnirea din după-amiaza zilei de 15 februarie 2024 a constituit nu doar un prilej de socializare și divertisment, ci și o oportunitate de consolidare relațiilor dintre membrii comunității și de promovare a valorilor interculturale și a solidarității între generații.

Asociația Voluntariat Pentru Viață Mărășești și beneficiarii PIN au demonstrat încă o dată că prin implicare și colaborare, se pot construi legături puternice și înțelegere reciprocă între oameni din diverse generații și culturi.”-Dragan Any Mary

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.