Brand voice

Nou contract de lucrări din cadrul proiectului ”Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, județul Vrancea”

Ziarul de Vrancea
1 nov 2018 1253 vizualizări

Un nou contract de lucrări din cadrul proiectului ”Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, județul Vrancea” a fost semnat joi, 01.11.2018, anunță într-un comunicat de presă Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea. Au fost prezenți la acest eveniment președintele Consiliului Județean Vrancea și al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Vranceaqua, Marian Oprișan, directorul SC CUP SA Focșani, Gheorghe Vasilescu și  Eugen Popa, director SC Hidroconstrucția SA București, constructorul care va executa lucrările.

Al optulea contract de lucrări din cadrul Vranceaqua – etapa 2, intitulat ” Reţele apă și canalizare în gruparea Gugești”, va deservi o populație de circa 33.700 de locuitori din 11 localități (Bordești, Broșteni, Dumbrăveni, Gugești, Obrejița, Popești, Sihlea, Slobozia Bradului, Tîmboiești, Urechești, Vârteșcoiu).

Valoarea totală a lucrărilor din cadrul acestui contract este de 136.016.351,62 lei (echivalentul a 29.147.402 euro), din care:

-   115.613.898,88 lei sunt asigurați din fonduri europene

-   17.682.125,71 lei din fonduri de la bugetul de stat  

-  2.720.327,03 lei  din fonduri de la bugetele locale ale Consiliului Județean Vrancea și ale UAT-urilor.

În cadrul acestui contract vor fi realizate mai multe lucrări, respectiv:

La Bordești va fi extinsă conducta de aducțiune pe o lungime de 3.400 metri liniari. De asemenea, la sistemul de canalizare, vor fi realizate extinderi la rețelele de canalizare de 8.773 metri, la conductele de refulare de 836 metri și 2 buc pentru stații de popmare ape uzate.

 La Broșteni vor fi extinse rețelele de apă de 2.338 metri, precum și rețelele de canalizare de 2.309 metri.

La Sistemul de canalizare din Dumbrăveni vor fi realizate extinderi la rețelele de canalizare de 12.800 metri, la conductele de refulare de 586 metri și 1 buc pentru stațiile de pompare ape uzate.

La Sistemul de canalizare din Gugești vor fi realizate extinderi la rețelele de canalizare de 3.640 metri, la conductele de refulare de 1.605 metri și la stațiile de pompare de ape uzate.

La Obrejița va fi extinsă rețeaua de canalizare de 4.769 metri.

La Popești vor fi realizate extinderi la rețele de distribuție de 7.288 metri și la rețelele de canalizare de 8.091 metri.

La sistemul de alimentare cu apă din Sihlea vor fi lucrări de extinderi la rețelele de apă de 6.116 metri, iar la sistemul de canalizare se va extinde rețeaua de canalizare de 5.572 metri,jhki conducta de refulare de 3.445 metri și 4 buc pentru stațiile de pompare ape uzate.

La Sistemul de canalizare din Slobozia Bradului vor fi realizate extinderi la rețeaua de canalizare de 6.989 metri, la conductele de refulare de 2.152 metri și 2 buc la stațiile de pompare ape uzate.

La Sistemul de canalizare din Tîmboiești, vor fi extinderi la rețeaua de canalizare de 5.232 metri, la conducte de refulare de 283 metri și 2 buc pentru stațiile de pompare de ape uzate.

 La Sistemul de canalizare din Urechești vor fi realizate extinderi la rețeua de canalizare de 5.725 metri, la conducte de refulare de 353 metri și 2 buc pentru stațiile de pompare ape uzate.

 La Vârteșcoiu vor fi realizate extinderi la rețeaua de canalizare de 3.555 metri, la conducte de refulare de 1.778 metri și 2 buc pentru stațiile de pompare ape uzate.

„Este un proiect ambițios, prin care un număr mare de vrânceni vor beneficia de apă curentă și canalizare la standarde europene și prin aceste modernizări va crește și calitatea vieții vrâncenilor!”- a declarat în legătură cu proiectul menționat  Președintele Consiliului Județean Vrancea,  Marian Oprișan 

Perioada de execuție a lucrărilor este de 28 luni + 36 luni perioada de garanție.

Proiectului regional ”Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, Județul Vrancea” este finanțat în cadrul Programului Operaţional de Infrastructură Mare, valoarea totală a investiției fiind de  941 milioane de lei, respectiv 207 milioane de euro. 85% din această sumă este asigurată din fonduri europene, 13% din subvenții de la bugetul de stat, iar 2% reprezintă contribuția de la bugetul local, iar perioada de implementare a proiectului regional este de 4 ani, între 2018 – 2022.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.