Brand voice

Anvelopele de vară: avantajele montării lor pe autovehiculul dumneavoastră în anotimpul cald

Ziarul de Vrancea
17 iun 2022 1010 vizualizări

Odată cu sosirea verii, temperaturile ridicate pot afecta anumite părți ale autovehiculului dvs: de aceea este important să efectuați o revizie, mai ales dacă intenționați să plecați în vacanță cu mașina. Anvelopele sunt una dintre cele mai importante piese, deoarece sunt singurul element care menține mașina în contact cu drumul.

În lunile mai calde, cauciucul se poate dilata, ceea ce va face ca mașina să fie mult mai instabilă. De aceea, se recomandă utilizarea anvelopelor de vară, care sunt fabricate dintr-un cauciuc mai dur și care rămân eficiente chiar și la temperaturi foarte ridicate: acest lucru permite roților să se prindă mult mai bine de asfalt și șoferului să păstreze un control mai bun asupra vehiculului. De fapt, este important de știut că anvelopele, pe lângă faptul că sunt supuse temperaturilor exterioare, se încălzesc foarte mult și în timpul condusului, din cauza frecării constante de pe șosea.

Puteți cumpăra astfel de cauciucuri/anvelope online de pe site-ul eMAG, unde aveți o mulțime de opțiuni și de variante. Singurul lucru pe care trebuie să-l rețineți este că nu ar trebui să fie utilizate iarna, deoarece caracteristicile lor nu sunt potrivite pentru temperaturi sub 7 grade. Dar pentru orice altceva, avantajele lor sunt evidente.

Motive pentru a cumpăra anvelope de vară

1. Manevrabilitate mai bună

Anvelopele de vară oferă o aderență mai bună pe șosea, ceea ce face ca șofatul să fie mult mai sigur. Tocmai acest lucru reduce timpul de frânare, evitând astfel posibilele accidente de coliziune.

2. Frânare mai bună

Anvelopele de vară au o capacitate de frânare mai bună pe teren uscat, atâta timp cât temperatura este mai mare de 7 grade. Sub această temperatură, nu ar trebui să fie utilizate, deoarece ar crește riscul de accident, motiv pentru care se recomandă cu insistență să nu fie utilizate pe ploaie sau zăpadă.

De exemplu, dacă mergem pe un drum umed cu 80 km/oră, distanța de frânare cu anvelopele de vară ar fi de 40 de metri, în timp ce cu anvelopele de iarnă ar fi de numai 34 de metri. Aceasta înseamnă că, în aceste condiții, mașina ar parcurge până la 6 metri înainte de a se opri complet. Iar pe zăpadă, rezultatul ar fi și mai rău, deoarece distanța de frânare a anvelopelor de vară la o viteză de 50 km/h ar fi de 63 de metri, față de numai 32 de metri pentru anvelopele de iarnă... Adică o diferență de 31 de metri în plus! Acesta este motivul pentru care anvelopele de vară trebuie utilizate în condițiile pentru care au fost proiectate: pentru a asigura o siguranță optimă la temperaturi ridicate.

3. Manipulare flexibilă

Faptul că, cauciucul anvelopelor de vară este mai moale permite mașinii să vireze, să evite obstacolele și să ia virajele mult mai ușor.

4. Zonă de contact mai mare

Anvelopele de vară sunt, în general, mai late, ceea ce le conferă o aderență mai bună pe șosea. Cu toate acestea, atunci când drumul este umed, crește riscul de a pierde tracțiune sau chiar de acvaplanare, așa că trebuie să aveți grijă sporită atunci când conduceți pe ploaie după montarea anvelopelor de vară.

5. Viteza de reacție

Anvelopele de vară oferă șoferului un control mai rapid și mai precis al vehiculului, în special în curbele strânse, ceea ce le face indispensabile pentru toți iubitorii de condus sportiv.

6. Prețurile anvelopelor de vară

Anvelopele de vară sunt mai ieftine decât cele de iarnă, așa că nu vă va costa prea mult să le schimbați. Mai ales că nu trebuie să le schimbați în fiecare an, având o durată de viață destul de lungă. Ca să nu mai vorbim de faptul că echiparea mașinilor cu anvelope adecvate sezonului ajută la economisirea combustibilului. Acest lucru nu numai că reduce cantitatea de combustibil utilizată, dar reduce și zgomotul produs de vehicul.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.