Brand voice

Cătălin Toma: ”Pe 5 iunie Vrancea întoarce foaia şi iese din robia PSD”

Ziarul de Vrancea
4 mai 2016 2064 vizualizări
Într-un interviu fluviu, prof. Cătălin Toma, primarul Comunei Jariştea şi preşedintele Partidului Naţional Liberal, Filiala Vrancea, a făcut un rechizitoriu al dezastrului creat în Vrancea de administraţia social-democrată. De la decizii neinspirate în domeniul social, care au dus la transformarea judeţului într-unul de asistaţi social, până la proiecte dezastruoase coordonate de Consiliul Judeţean cu fonduri europene, în opinia liderului liberal, administraţia condusă de 16 ani dictatorial de actualul preşedinte al CJ Vrancea a dus la un exod al populatiei din judeţul Vrancea, nemaiîntâlnit în toată istoria României.

În acest episod, redăm un rezumat al interviului, apreciat deja de zeci de mii de cititori în spaţiul online, de vrâncenii din ţară şi de cei din diaspora. Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Filiala Vrancea este de părere că schimbarea a început în Vrancea pe 16 noiembrie 2014 când vrâncenii au votat în favoarea candidatului liberal

Pe 16 noiembrie 2014, Focşaniul a votat schimbarea!

Tăvălugul schimbării a pornit pe 16 noiembrie 2014 din Bucureşti şi nu mai poate fi oprit. Este o realitate: Vrancea istorică şi Focșaniul revin la tradiţia politică interbelică. Tonul a fost dat în Focşani, unde alegerile din 16 noiembrie 2014 au fost câştigate cu un procent de peste 10% distanţă de candidatul PNL. De atunci, diferenţa dintre partidul nostru şi cel al moşierilor creşte în mod constant. Pe de altă parte este şi un ciclu normal al alternanţei politice. Vrancea istorică începe la Vidra şi în 2016 renaşterea acestei provincii româneşti va începe din Vidra şi va continua în localităţile Valea Sării, Negrileşti, Bârseşti, Tulnici, Păuleşti, Vrâncioaia, Nistoreşti, Paltin, Năruja, Spulber şi Nereju. Se mişcă poporul din Soveja, Nereju, Năruja, Paltin, Câmpuri şi celelalte comune de munte, până la Măicăneşti, Tătăranu, Gologanu, Vulturu şi în comunele din nordul judeţului, la Corbiţa, Ploscuţeni şi Homocea, indiferent de culoarea administraţiei locale, vrâncenii vor schimbarea.

Ambasadele Occidentale sunt cu ochii pe Vrancea

Sunt convins că aşa cum noi citim presa zi de zi, şi membrii ambasadelor străine din România fac revista presei şi înaintează rapoarte departamentelor de afaceri externe din ţările lor. Sunt la fel de sigur că imaginea cu chioşcul de ziare ridicat cu forţa, şi jurnaliştii înlănţuiţi apărând presa liberă din Vrancea a băgat fiori în cancelariile Occidentale, amintindu-le de mineriade. Ne-am întâlnit la Focşani cu un consilier pe probleme politice din cadrul Ambasadei SUA la Bucureşti, iar dumneavoastră aţi titrat : ”Vrancea este în atenţia Ambasadei SUA”! Dictatura din Vrancea este un pericol la adresa democraţiei Occidentale pentru că România face parte din Uniunea Europeană şi din NATO. Orice atac la democraţie este un atac la aceste instituţii!

Vrancea curată a ajuns Vrancea murdară!

Conform datelor oficiale publicate de Consiliul Judeţean Vrancea, pentru acest proiect nefuncţional s-au cheltuit 43 de milioane de euro. Oricine poate intra pe site-ul www.vranceacurată.ro să vadă cum se laudă stăpânii judeţului, iar în realitate, proiectul este un eşec pe care l-am plătit din banii noţştri şi pentru care vom plăti în fiecare lună. Încet-încet, mult trâmbiţatul proiect s-a transformat într-o bombă ecologică, reziduurile vor ajunge în pânza freatică şi vor contamina sănătatea populaţiei. Prost gândit de la început, proiectul s-a dovedit o catastrofă ecologică, iar depozitul central de la Haret a fost închis de Garda de Mediu. Din cauza Consiliului Judeţean Vrancea, preţurile serviciilor de salubrizare au crescut în toate localitătile din judeţ deoarece suntem obligaţi să transportăm deşeurile menajere la depozitele din alte judeţe. Vrâncenii trebuie să ştie că plătesc mai mult la salubrizare din cauza celor care astăzi conduc judeţul.

Avem nevoie de locuri de muncă, nu de milă publică!

Vrancea este polul sărăciei din România, toate statisticile o arată. Un sfert de secol de proastă administrare a transformat Vrancea într-un judeţ de asistaţi social, care trăiesc din mila publică şi din ajutoarele Uniunii Europene. Sunt mai multe ajutoare sociale decât oameni care muncesc în acest judeţ pentru că aceasta a fost politica dirijată de conducătorii judeţului: să avem un judeţ de oameni săraci pe care să-i putem manipula, să tremure de teamă că vine opoziţia la putere şi taie ajutoarele sociale. Toate fabricile din Focşani au dispărut una după alta în aceşti 26 de ani din cauza corupţiei instituţionalizate şi nimeni nu a fost chemat în Justiţie să dea socoteală pentru una din aceste fabrici, ca de pildă MOPAF sau ISEH. Suntem polul sărăciei şi al lipsei locurilor de muncă. Peste 50 de mii de tineri au plecat din judeţ şi alte câteva mii de copii cresc fără părinţi. Sate întregi au rămas numai cu bătrânii şi câinii şi zeci de blocuri din Focşani sunt locuite doar de administratori.

La Spitalul Judetean se vine cu medicamente de acasă  

Unde aţi mai văzut in lumea civilizată ca în jurul unui spital de talia celui din Focşani să se deschidă o puzderie de farmacii? Nu vi se pare ceva ciudat, să care pacienţii în pijamale medicamente cu punga de la farmaciile de peste drum? Aceasta în timp ce Spitalul Judeţean a ajuns o groapă fără fund în care se pompează bani de la buget, de unde se sifonează prin firme transpartinice. Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Sf. Pantelimon” din Focşani trebuie scos din braţele intereselor partidelor politice care îl căpuşează de 26 de ani. Acesta trebuia până acum modernizat pe fonduri europene ca atâtea spitale din România, dar nu a existat interes din partea administraţiei judeţene. Putea fi preluat de Consiliul Judeţean nu lăsat o ruină care se degradează de la o zi la alta. Nu este posibil să vină oamenii necăjiţi la spital şi să facă naveta peste drum la farmacii să-şi cumpere medicamente!

Primarii sunt adevăraţi vechili pe moşia stăpânilor

Primarii sunt la mâna şefului Consiliului Judeţean, care de 16 de ani atribuie discreţionar fondurile, nu în funcţie de nevoile comunităţilor locale, ci de culoarea politică. De aceea, avem acest decalaj în dezvoltarea satelor vrâncene. Banii stau în pixul administraţiei judeţene şi problemele cetăţenilor nu au figurat niciodată pe agenda acestei administraţii. A primit bani primarul care a adus mai multe voturi pentru PSD, iar restul judeţului a fost condamnat la subdezvoltare. Pentru că de la bugetele locale sumele sunt insuficiente pentru funcţionare, de teamă să nu rămână fără fonduri, primarii se comportă ca nişte vechili supuşi voinţei «stăpânilor» din Consiliul Judeţean. Din această cauză nu pot fi accesate proiecte, cum au reuşit să obţină primarii din localităţile transilvănene, care se află cu câteva zeci de ani înaintea noastră.

Festivalul Bachus, noua Cântarea României

Festivalul Bachus a ajuns în ultimii ani o plagă pe bugetul judeţului Vrancea, fără prea mare aport economic, nici cu rezultate în planul promovării vinurilor locale. Cine nu a trăit Cântarea României şi laudele aduse dictatorului să vină la Bachus să vadă cum este linguşit şeful administraţiei judeţene, care se plimbă printre invitaţi ca fostul dictator. Sunt risipite sume fabuloase, sunt aduşi elevii în frig şi puşi să defileze, exact ca la Cântarea României. Tot centrul Focşaniului se transformă toamna într-un bâlci. Nimeni nu i-a întrebat vreodată pe cetăţenii din Focşani dacă vor acest festival. Nici pe cei care locuiesc în centrul municipiului şi sunt obligaţi să suporte mizeria, fumul, decibelii asurzitori. Sigur, aleşii judeţului merg şi dorm la vilele lor în linişte, focşănenii stau cu ferestrele închise şi dopuri în urechi. Este nevoie de un festival, dar unul decent, cu efect în plan economic, iar banii să fie investiţi în educaţie.

Drumul vinului şi Drumul podgoriilor, proiecte falimentare

De la indicatoarele care nu duc nicăieri, la infrastructura acestui aşa-zis traseu turistic, totul este o mizerie şi, culmea, patronii acestui haos generalizat se laudă cu un ”Drum al vinului” care se găseşte numai pe hârtie. Cu excepţia porţiunilor de drumuri naţionale şi comunale, pe care le-au asfaltat alţii, drumurile judeţene din acest aşa-zis ”Drum al vinului” care măsoară 35 de km, sunt un dezastru, o nenorocire de care răspund cei care conduc judeţul. Dacă vă mai spun că au avut lipsa de bun simţ să realizeze un proiect european numit ”Drumul podgoriilor vrâncene” în care au scos şi o carte poştală cu ruina casei scriitorului Duiliu Zamfirescu pe post de obiectiv turistic nu o să vă vină să credeţi. Adică de la drumul vinului, la drumul podgoriilor, un traseu prin aceleaşi gropi şi hârtoape, doar pentru ca unii să ia salarii şi alţii contracte! Vă rog să reţineţi, ruina casei scriitorului Duiliu Zamfirescu este emblema implicării culturale a Consiliului Judeţean Vrancea! Adminitratia judetului nu a fost în stare să ducă până la capăt proiectul amenajării staţiilor de rachete antigrindină în toate podgoriile, proiect început de pe vremea lui Iliescu.

Baronul conduce judeţul cu telefonul din Bucureşti

Nu este nicio ironie. Verificaţi, vă rog, la câte şedinţe ale Consiliului Judeţean a participat actualul şef al administraţiei judeţene ca să realizaţi cât de mult îl interesează problemele judeţului! Aceasta este Vrancea de astăzi, ca în romanul „Tănase Scatiu”, un judeţ condus dintr-un hotel bucureştean. Din nefericire, lumea în care trăim a evoluat şi conştiinţa civică s-a dezvoltat. Tăranii noştri nu mai pot fi manipulaţi, nici minţiţi cu promisiuni. Avem votul în mâna noastră, iar 5 iunie 2016 va fi pentru Vrancea echivalentul lui 16 noiembrie 2014 pentru România. Din cauza actualei administraţii a judeţului, Vrancea a revenit în epoca fanariotă, când boierii locuiau la Bucureşti, iar comunele şi judeţele erau conduse de arendaşi şi argaţi.

Drumurile judeţene arată ca pe timpul bombardamentelor

Starea dezastruoasă a drumurilor judeţene, care ţin de competenţa Consiliului Judeţean, este cauzată de dezinteresul celor care ar fi trebuit să se ocupe de aceste reţele de circulaţie. Starea lor jalnică este imaginea pe care o oferă actuala administraţie judeţeană, care nu a fost capabilă să atragă fonduri, nici să deruleze proiecte de modernizare a drumurilor judeţene. Pe unele nu s-a mai pus asfalt dinainte de 1989, iar altele arată de parcă nu ar fi fost vreodată asfaltate. Din fericire, avem şansa ca prin Vrancea să treacă Drumul European 85 şi drumuri naţionale cum ar fi DN 2 D, DN 2 M, DN 23, DN 23 A, care nu ţin de competenţa Consiliului Judeţean, de aceea sunt şi funcţionale. Dacă nu ar fi drumurile naţionale care trec prin Vrancea, ne-ar ocoli toată lumea pentru că drumurile judeţene sunt distruse în cea mai mare parte.

Sistemul de irigaţii este la pământ

Din cele aproape 150 de mii de ha teren arabil, aproape 32 de mii de hectare au fost la un moment dat amenajate pentru irigat. ştiu că astăzi sunt irigate în jur de 15 mii de hectare, însă este foarte puţin. Există sursă de apă, trebuie sprijiniţi proprietarii, ajutaţi să se grupeze în asociaţii pentru a putea lucra mai uşor terenurile. De la Străjescu, Ciuşlea, Garoafa, Balta Raţei, Răduleşti, Vânători, Jorăşti, Bilieşti, Suraia, Vadu Roşca, Boţârlău, Milcovul, Gologanul, Hânguleşti, Maluri, Năneşti, Măicăneşti, Tătăranu, Bordeasca Nouă şi Veche, Băleşti, toate aceste localităţi trebuie cuprinse într-un sistem integrat de irigaţii care să creeze locuri de muncă şi să asigure pâinea cea de toate zilele. Este nevoie de o strategie la nivel regional pentru irigaţii, deoarece actualele schimbări climatice au dat agricultura peste cap. În acelaşi timp trebuie amenajată o reţea de canale şi diguri pentru a dirija apele când sunt depăşite cotele de alertă, să nu mai avem sate sub apă ca în 2005 şi 2006.

PSD a transformat Focşaniul într-un târg de provincie

Statisticile oficiale arată cu date precise că multe dintre străzile Focşaniului sunt ca acum o sută de ani şi localitatea se află într-un trist clasament pe primele locuri la străzi acoperite cu pământ bătătorit. Acest oraş condus totalitar de 16 ani de acelaşi partid nu a reuşit să asfalteze străzile, doar plombează pe ici-pe colo, deşi în aceşti ani au fost nenumărate oportunităţi de finanţare. Când plouă, nu intră nici Pompierii, nici Ambulanţa. S-a mers de nenumărate ori la Primărie, s-a cerut intervenţia autorităţilor pentru a fi reparate aceste străzi pe care locuiesc mii de familii, dar în zadar. S-au făcut interpelări în Consiliul Local, dar având majoritatea, PSD nu ia în seamă nicio sesizare a opoziţiei sau a cetăţenilor. Ei nu ţin cont de agenda cetăţenilor din Focşani, ci de agenda impusă de interesele stăpânilor care le fac ordinea de zi, prin telefon, din Bucureşti. Când plouă Focsaniul parcă este o deltă, un oraş sinistrat în care dinspre Câmpineanca nu mai poti intra. Ce să mai spunem despre străzile din zona Laminorului sau cartierul Mândreşti! Pe www.romaniacurata.ro avem o radiografie a corupţiei din Vrancea ultimilor 26 de ani.

Mărăşeştiul a ajuns în timpul administraţiei PSD un oraş fantomă

În loc să gândească pentru această localitate proiecte prin care să fie create locuri de muncă, Primăria din Mărăşeşti a amenajat o piscină la intrarea în oraş, lângă E 85. Au scris ziarele şi au curs imagini pe toate posturile TV din ţară şi străinătate, cum pe locul fostei Chimica Mărăşeşti, o emblemă a industriei româneşti, conducerea Primăriei încât a construit o piscină. Ar fi putut administraţia din Mărăşeşti să atragă investitori, să le acorde facilităţi fiscale pentru a crea locuri de muncă. Mărăşeştiul seamănă cu oraşul Cernobîl din Ucraina, un oraş abandonat, în care administraţia se plimbă cu maşina de la piscină la restaurant şi împarte ajutoare sociale. Nu exagerez dacă spun că Mărăşeştiul a fost transformat de actuala conducere PSD într-un lagăr al sărăciei în care speranţa a murit înecată în piscina Primăriei.

 Vrâncenii plecaţi în exil vor schimbarea

Cei peste 50 de mii de vrânceni fugiţi de foamea instaurată în judeţ pe timpul acestei dictaturi vor să vină acasă, să-și construiască un viitor aici, lângă părinții și copiii lor. Nimeni nu-i poate opri să voteze sau să revină acasă. Aceștia sunt cei care vor face diferența pentru că s-au săturat să trăiască departe de familii. Ei și familiile lor vor schimbarea, alungarea de la putere a fanarioților îmbrăcați în straie roșii și aducerea la putere a oamenilor de valoare, nu a lipitorilor de afișe, a cumetrilor și a figuranților fără pregătire. Acești tineri vor să investească în Vrancea, să deschidă afaceri, să creeze locuri de muncă, bunăstare și pace socială. Ei sunt victimele stăpânilor acestui județ bogat, dar condus prost. Ei sunt cei care suferă după familiile lăsate acasă, după rude și prieteni. De la ei va veni schimbarea pentru că nu există familie în Vrancea care să nu aibă pe cineva plecat la muncă dincolo.  A sosit ceasul schimbării și vremea să reconstruim acest judeţ.

 

(Advertorial)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.