Brand voice

Cătălin Toma a fixat Jariștea pe harta României

Ziarul de Vrancea
20 apr 2016 3248 vizualizări
Ambasadorii Franței și Italiei au vizitat localitatea.Oameni de afaceri din China și Europa s-au interesat pe viu de oportunitățile comunei.Vinurile din localitate sunt prezente la târgurile internaționale.Ministrul Culturii a venit personal să verifice obiectice cultural-religioase

 

În timp ce unele localități din Vrancea sunt rupte mediatic de România, de viața socio-culturală din această țară, Comuna Jariștea a devenit de câțiva ani una dintre cele mai cunoscute localități vrâncene, unde au ajuns delegații de politicieni și oameni de afaceri din Europa și Asia. Evenimentele importante organizate de autorități sunt adesea onorate de prezența unor oaspeți de seamă, care găsesc puncte de legătură între țările lor și această comună. Pentru a înțelege unde ne aflăm amintim doar că apa curentă a ajuns în casele cetățenilor din Jariștea în 1914. Ne aflăm în 2016 și în cele mai multe comune din Vrancea apa nu a ajuns nici astăzi, în ciuda unui proiect mamut derulat de Consiliul Județean. Profesorul Cătălin Toma, primarul Comunei Jariștea și președintele Partidului Național Liberal Filiala Vrancea, a transformat localitatea din Podgoria Odobeștilor într-un model de promovare a turismului, culturii și intereselor economice ale comunității. Înfrățirea dintre Jariștea si localitatea Citta di Airola din Italia, vizita oficială a ambasdorilor celor două țări surori au întărit legăturile dintre comunități și au confirmat intratea acestei comune în clubul select al  unităților administrativ teritoriale de care se ține seama la București.

 

Ambasadorul a fost impresiont de catedrala ridicată de italieni la Jariștea

 

Dacă ambasadorul Franței a fost primul diplomat de acest rang care a participat la ziua spirituală a Jariștei, la Buluc, ambasadorul Italiei a vizitat Biserica ”Adormirea Maicii Domnului” din localitate, proiectată și construită de arhitecți și ingineri italieni la sfârșitul sec. XIX, remarcând curajul și determinarea acestei comunități, care trăia în acel moment cea mai gravă criză economică din istoria localității. În același registru al vizitelor la înalt nivel și înscrie și periplul fostului ministru al Culturii, care a participat la evenimentele culturale ocazionate de lansarea unui proiect de reconstrucție identitară și a vizitat fostul Schit Scânteia și Mănăstirea Buluc. Mai mult decât atât, profesorul Toma s-a implicat și a susținut reintroducerea așezământului pe Lista Monumentelor Istorice, salvând comori neprețuite de artă și cultură românească. În plan economic, pentru a sprijini mediul economic, a invitat la Jariștea oameni de afaceri de peste hotare interesați de vinurile românești. Nu trebuie uitată ședința pe care Comisia Agricolă din Camera Deputaților a ținut-o la Jariștea, unde printre altele s-au discutat și problemele generate de BFL-uri, care afectează direct producătorii. Vrancea are un potențial uriaș, dar nu este pus în valoare de cei care o conduc. Modul în care profesorul Cătălin Toma a introdus comuna Jariștea pe agendele politicienilor, diplomaților și oamenilor de afaceri poate fi un model de bună practică, urmat de ceilalți edili și mai ales de administrația județeană care trăiește tot anul cu gândul micii, berea, balerinele și mustul de la Festivalul Bachus!

(Advertorial)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.