Jurnalism cetatenesc

Desi sotul meu e mort de trei ani, vinovatii nu raspund

Ziarul de Vrancea
25 iun 2010 814 vizualizări
Postalionul cu probleme: o focsaneanca se plinge ca este purtata pe drumuri si ca vinovatii nu sint trasi la raspundere dupa ce sotul i-a murit intr-un accident de munca

"Subsemnata Tudosa Laurentia, domiciliata in Focsani, Vrancea, va aduc la cunostinta:

La data de 24.08.2007, sotul meu Tudosa Toader, angajat al SC COMAT SA Focsani, a murit prin electrocutare la locul de munca. S-a deschis dosarul penal nr. 5907/P/2007, dosar judecatorie: 4023/231/2009, incheiat la 11.11.2009 cu sentinta definitiva si decizie penala, trimis la Parchetul de pe linga Judecatoria Focsani pentru inceperea urmaririi penale asupra faptuitorului, la data de 19.02.2010.

Procurorul de caz Liviu Oprisan, desi a avut termen maxim legal 90 de zile (asa mi-a spus initial), la data de 17 mai 2010 mi-a comunicat, prin portar, fara sa ma primeasca, faptul ca nu este nimic nou la dosar si sa mai astept doua-trei saptamini, desi am depus din data de 18.03.2010 cerere de urgentare. Pe linga faptul ca nu s-a tinut cont de aceasta, nici macar in termenul legal comunicat nu a facut nimic.

Desi sotul meu e mort de trei ani, vinovatii nu raspund, pentru ca autoritatile ma paseaza de la unul la altul la nesfirsit.

Am sesizat foruri superioare, care au trimis petitiile mele spre solutionare tot lor! Sa fie coruptia la un nivel atit de mare?

Va rog ajutati-ma, sint disperata si vreau sa imi dau foc. Viata mea la 35 de ani este distrusa, sint vaduva de la 32 de ani, nu mai am nimic de pierdut.

Este strigator la cer! Institutiile il declara vinovat pe V. A. - SC Comat SA Focsani, iar procurorul de caz Liviu Oprisan nu are chef sa dispuna arestarea vinovatilor! La data de 03 iunie 2010, in jurul orei 10:00 am fost chemata la prim-procurorul Dogaru Luminita, care a zbierat tot timpul la mine spunindu-mi ca se ocupa ea de dosar, ca ea este legea in acel Parchet, nu Liviu Oprisan, si va rezolva dosarul, in care sint parte, cind va avea ea chef si ca nu are cine sa o traga la raspundere, si sa o reclam unde vreau eu, ca nu are nimeni ce sa ii faca.

Conform drepturilor enuntate in Conventia Europeana a Drepturilor Omului imi sint incalcate:

1. Dreptul la un proces echitabil - nu mi se acorda dreptul de a face fotocopii de pe dosarul penal, care imi sint necesare trimiterii la CEDO Strasbourg;

2. Sint discriminata din motive stiute doar de prim-procurorul Luminita Dogaru, care face arestari doar in dosarele in care vrea, nu si in al meu;

3. Procedurile si drepturile in cadrul proceselor penale - nu se aplica sentinta de urmarire penala a vinovatilor;

4. Restringerea drepturilor de exprimare a opiniei - nefiind primita in audienta si nelasindu-ma sa vorbesc, urlindu-se permanent la mine, iar dupa ce a terminat de urlat m-a dat afara din birou;

5. Dreptul de a primi o informatie - am intrebat de ce nu s-au facut arestari si mi s-a raspuns ca nu vrea ea! (prim-procurorul Luminita Dogaru);

6. Respectarea unui termen rezonabil cu privire la solutionarea definitiva a aplicarii unei sentinte penale (prim-procurorul Luminita Dogaru mi-a spus ca va face arestari cind va avea ea chef comunicindu-mi ca nu exista un termen-limita de aplicare a sentintei penale). Atentie! Sotul meu este mort de trei ani, sentinta definitiva este data la 11.11.2009!

Cu aceasta plingere cred ca am epuizat toate caile interne la care am facut apel pentru a se remedia situatia.

Am sesizat Judecatoria, Tribunalul, Parchetul, Politia Romana, Directia Nationala Anticoruptie, Ministerul Justitiei, Presedintia Romaniei, Guvernul Romaniei, înalta Curte de Casatie si Justitie, Prim-Procurorul Romaniei, Consililul Europei - Biroul de Informare Bucuresti, mass-media. Toate aceste institutii trimit plingerea mea spre solutionare prim-procurorului Luminita Dogaru, fara a dispune o ancheta pentru a vedea cum aceasta isi exercita functia!

Cum este posibil ca sotul meu sa fie mort din 2007, iar prim-procurorul Luminita Dogaru sa imi spuna ca face ce vrea ea, pentru ca nu o trage nimeni la raspundere, desi exista sentinta clara data de Tribunalul Vrancea? Va implor, ajutati-ma!


Iata reactia prim-procurorului Luminita Dogaru, de la Parchetul de pe linga Judecatoria Focsani, in legatura cu acest caz:


"Dosarul la care se face referire a fost solutionat cu neinceperea urmaririi penale (NUP) pe 18 decembrie 2007, la citeva luni dupa accident. Instanta de judecata, in urma plingerii formulate de catre Tudosa Laurentia, trimite dosarul procurorului pentru continuarea cercetarilor. A doua oara, dosarul a fost solutionat in 22 decembrie 2008. Practic, s-au reluat cercetarile, audierile, verificarile la fata locului si s-a ajuns la aceeasi concluzie. Dupa acest moment, dinsa face plingere si se ajunge din nou la instanta, iar hotarirea ramine definitiva in cursul lunii noiembrie 2009 si ne parvine din nou dosarul pe 22 februarie 2010. Este infirmata solutia si sint trasate anumite sarcini (acte de cercetare) care trebuie efectuate de procuror, acestea fiind obligatorii. Din acel moment au inceput sa se faca actiunile dispuse de instanta, care nu difera foarte mult de ceea ce am facut noi in cauza. Practic, s-au reluat cercetarile, cu tot ce ne-a impus instanta, la acest moment dosarul fiind in curs de solutionare. Trebuie sa se stie ca eu, ca prim-procuror, nu pot sa dispun asupra anchetei si asupra solutiei in cauzele aflate in lucru la procurorii din subordine. Procurorul este independent in ancheta pe care o efectueaza. Cit priveste cele afirmate, nu am avut niciodata discutii in afara cadrului profesional cu petenta.

Atit timp cit dosarul este in curs de solutionare, dispozitiile legale interzic eliberarea de copii de pe actele din dosarul cauzei pentru a fi puse la dispozitia mass-media, iar la CEDO partea se poate adresa doar dupa solutionarea definitiva a cauzei si epuizarea tuturor cailor de atac.

Dosarul va fi solutionat in cel mai scurt timp".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739429 zile, 6 ore, 17 minute, 50 secunde
DOAMNA !LUPTATI NU ABANDONATI !DOAMNA PROCUROR ASA A INVATAT LA FACULTATEA DE DREPT ,SA NU FIE CORECTA! DACA AR FI FOST IN CAUZA ,UNUL DIN MEMBRII FAMILIEI ei TOT ASA JUDECA citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.