Ultima oră

paginademedia.ro:DEMISIA ANULUI!

Ziarul de Vrancea
22 aug 2013 1046 vizualizări
Adrian Sârbu a demisionat de la șefia CME

 

Oficialii Pro TV au confirmat informația pentru Paginademedia.ro. Vom reveni cu amănunte.

Adrian Sârbu va mai fi angajat al CME până la 1 ianuarie 2014. Consiliul de director va fi condus de Duco Sickinghe, un membru al boardului.

Potrivit comunicatului companiei, „boardul de directori susține strategia de business pe care Adrian Sârbu a avut-o în ultimul an, inclusiv creșterea prețurilor la publicitate și a celor pentru redifuzarea canalelor”.

Inițial, Adrian Sârbu a fost partener al CME, când compania a intrat pe piața din România odată cu lansarea Pro TV, în 1995. Mai apoi, el a fost COO al CME în perioada 2007 – 2009. Din 2009, Sârbu a fost ales președinte și CEO al CME.

Sârbu a condus până anul trecut și CET 21, compania care operează grupul Nova în Cehia, dar a renunțat la funcție în aprilie anul trecut.

Adrian Sârbu își prelungise contractul cu CME chiar în luna aprilie, pentru o perioadă de trei ani, după cum paginademedia.ro a anunțat AICI. Salariul acestuia era de 1,8 milioane de dolari pe an. Contractul prevede și bonusuri anuale, în funcție de targeturi care pot ajunge la 100% din salariu.

Clauzele de reziliere prevedeau plăți între 3,6 și 5,4 milioane de euro pentru Sârbu. Totodată, conform acelorași clauze, dacă CME rupe contractul mai devreme, Adrian Sârbu va fi numit șeful operațiunilor pe România până în 2020, pentru un salariu de 900.000 de dolari anual.

 

www.paginademedia.ro

 

Sârbu și-a depus demisia încă de acum o săptămână.

Cum arată scrisoarea de demisie

 

 

Capturaţi ecranul complet 21.08.2013 183420.bmp
Adrian Sârbu și-a prezentat demisia board-ului de director a Central European Media Enterprise încă din data de 15 august, urmând ca astăzi aceasta să intre în vigoare, potrivit  unui document trimis către organismul care reglementează bursa americană.

În scrisoarea pe care Paginademedia.ro o publică mai sus, se precizează că Sârbu nu are niciun fel de pretenție la întreruperea contractului.

Părintele Pro TV va rămâne angajat al grupului de media până la 1 ianuarie 2014, urmând să fie recompensat, cu ocazia plecării, aproximativ 5,4 milioane de dolari, pe lângă salariul pe întreg 2013.

Citește și:

www.paginademedia.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.