Ultima oră

Vrancenii petrec de Sfanta Marie Mare pe banii locali

Ziarul de Vrancea
13 aug 2013 1842 vizualizări
Mai multe comune din judeţ organizează evenimente cu ocazia zilelor localităţii u cele mai multe serbări au loc în mini-vacanţa de Sfanta Marie

Luna august este prilej de petrecere pentru mulţi locuitori din comunele şi oraşele Vrancei. Numeroase localităţi sărbătoresc în aceste săptămani zilele locale sau organizează activităţi artistice şi spectacole cu ocazia altor festivaluri locale. Astfel, în august, vrancenii se pot distra pe banii Primăriilor, iar micii, berea şi vinul nu vor lipsi de la nici o sărbătoare. Edilii localităţilor ne-au declarat că organizează sărbătorile locale în această perioadă pentru că în august vin acasă şi cei care lucrează în străinătate. Mai mult, bugetarii au liber în aceste zile şi ca atare au timp să revină în localităţile de baştină. Ziarul de Vrancea vă prezintă datele de sărbătorire a zilelor comunelor şi a oraşelor din judeţul Vrancea în toată luna august, precum şi programul artistic pe care l-au anunţat Primăriile.

Ciorăşti: 15 august: Ziua comunei, invitaţi – Cornel Chiroiu, Nituţa şi Dumitru Ridescu, Iulia Vătafu, teatrul TACT din Sighişoara, cu spectacolul pentru copii “În poenitză...”

Păuneşti: 15 august: “Resistance Parade” (paradă a sătenilor însoţiţi de un camion de muzică, în amintirea rezistenţei păuneştenilor la invazia rusească din august 1944); “Cei mai puternici păuneşteni” (concurs de forţă); meci de handbal, premierea localnicilor care s-au evidenţiat în ultimul an. Manifestările sunt organizate de Asociaţia “Păuneşti – Prezent şi Viitor”

Vîrteşcoiu: 15 august: inaugurarea Căminului Cultural, sărbătoarea hramului Bisericii Adormirea Maicii Domnului.

Băleşti: 17 august: Zilele  comunei cu invitaţi precum Cristian Rizescu, Petrică Mîţu Stoian şi formaţia Like Chocolate.

Vulturu: 17 – 18 august: inaugurarea Căminului Cultural, întalnirea fiilor satului, spectacole artistice susţinute de elevi talentaţi, artişti locali, fanfară, Ansamblul Folcloric “Ţara Vrancei.

Milcovul: 18 august. Zilele localităţii şi revederea fiilor satului.

Suraia: 18 august: Maratonul Surăii, inaugurare Sala de sport şi meci, premierea cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsnicie şi a caştigătorilor maratonului; recital Geta Postolache, Maria Dragomiroiu, Raluk, Laura, karaoke, recital Balkan Girls, Anely Cole, Ion din Romania, iar la final foc de artificii.

Odobeşti: 27 – 29 august – Festival Naţional de Muzică pentru Copii şi Zilele Odobeştiului.

Sărbătorile continuă şi în luna septembrie

Şi luna septembrie se anunţă încărcată la capitolul “festivaluri şi serbări”:

Bilieşti: 6 – 8 septembrie (Ziua Legumicultorului, Ziua Comunei Bilieşti): momente culturale şi artistice, festivităţi de premiere.

Şi oraşul Panciu îşi va cinsti locuitorii în septembrie, cu ocazia zilelor oraşului. (Alina-Elena VASILIU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.