Ultima oră

Turul Vrancei: Medicul Iuniana Stanciu mai stă o lună la puşcărie

Ziarul de Vrancea
9 aug 2013 1117 vizualizări
Medicul de familie Iuniana Stanciu mai petrece 30 de zile în arest după ce mandatul de arestare preventivă emis pe numele acesteia a fost prelungit, după ce iniţial, instanţa de fond a respins propunerea procurorilor formulată în acest sens.

Magistraţii Judecătoriei Ploieşti au respins ca nefondată propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti, privind prelungirea măsurii arestării preventive a Iunianei Stanciu, decizia instanţei de fond fiind atacată cu recurs de procurori, potrivit portalului instanţelor de judecată. Alina Aniton, purtătorul de cuvant al Tribunalului Prahova, a declarat ieri pentru agenţiile de presă că magistraţii au admis recursul Parchetului şi au dispus prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arestare preventivă, începând cu data de 15 august. Medicul Stanciu este cercetată pentru ultraj şi refuzul recoltării de probe biologice după ce a acroşat un poliţist care o oprise pentru un control în Ploieşti, apoi a fugit şi a circulat pe contrasens pe autostrada A3 cu farurile stinse. (Z. V.)


Liviu Jitea şi Raluca Milea nu au parte de liberare

Cei doi învinuiţi în dosarul aflat în soluţionarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Galaţi nu au obţinut clemenţa instanţei de a fi cercetaţi în stare de libertate. Liviu Jitea şi Raluca Milea au solicitat din nou Tribunalului Galaţi să fie liberaţi provizoriu sub control judiciar, în dosare separate care au avut termen vineri. Ambele cereri au fost respinse, soluţia fiind însă supusă recursului. Cel mai probabil în cursul săptămanii viitoare se va rejudeca la aceeaşi instanţă şi dosarul în care Jitea a solicitat liberarea sa pe cauţiune. Cei doi sunt arestaţi în această cauză din 9 martie, după descinderea care a avut loc cu o zi înainte la fabrica de alcool a afaceristului din Focşani. (G. S.)

Temperaturile scad cu cateva grade de maine

Temperaturile mai scad în zilele următoare cu cateva grade, potrivit prognozei publicate de Institutul Naţional de Meteorologie şi Hidrologie (INMH) pentru Moldova, valabilă pană pe 18 august 2013. Astfel, temperaturile maxime pentru zona noastră vor scădea la 30 - 32 de grade Celsius maine, 11 august, crescand probabilitatea de înregistrare a unor fenomene de instabilitate atmosferică. Ploile vor fi în general nesemnificative cantitav şi se vor semnala pe arii restranse. Meteorologii spun că şi temperaturile nocturne vor scădea pană la 16 – 18  grade Celsius. (M. V.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.