Ultima oră

Băutura i-a condus în şanţ

Aurelian Ivan
15 iul 2013 1082 vizualizări
Un şofer băut a pierdut controlul maşinii şi s-a răsturant, iar un altul conducea ca nebunul, fără permis şi sub influenţa alcoolului

În ultima vreme, nu e zi în care să nu iasă la iveala un şofer băut sau chiar mai mulţi. Cum afară este cald, mulţi gandesc că o bere nu strică la hidratare, apoi cred despre ei că sunt conducători cu experienţă şi că nu o să păţească nimic. Iată o mentalitate pe care poliţiştii o cunosc foarte bine. Cel mai elocvent caz care arată că oricată experienţă ai avea la volan, băutura tot îţi afectează atenţia, a trăit-o pe propria piele un şofer din Ilfov, care a scăpat ca prin urechile acului din calea morţii. Pe Drumul Judeţean 204 D, Mihăiţă Hanganu, de 25 ani, din comuna Tunari,  judeţul  Ilfov, conducea un  Ford Escort. Pe fondul neatenţiei în conducere, asociată consumului de băuturi alcoolice, având o îmbibaţie alcoolică de 0.55 miligrame/litru, omul a pierdut controlul asupra volanului şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile. În urma impactului a rezultat rănirea uşoară a pasagerului Vasile Avram, de 25 ani, din comuna Suraia. În alt caz, şoferul a refuzat să îi fie prelevate probele biologice. Pe Drumul Naţional 2L, pe raza comunei Campuri, a fost depistat Gheorghiţă Burducea, de 58 ani din comuna Soveja, în timp ce conducea un Volkswagen Passat, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, după cum spun poliţiştii. Şoferul a refuzat însă testarea cu aparatul etilotest precum şi recoltarea de probe biologice, motiv pentru care s-a ales cu dosar penal. În Adjud, un şofer a fost prins conducand şi fără permis şi avand o îmbibaţie alcoolică de 0,89 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat. Şoferul a fost oprit pe strada Siret, din municipiul de pe Trotuş. Este vorba despre Marian Doica, de 46 ani, din localitate, care conducea pe două cărări un autoturism Renault. Pentru isprava sa, şoferul s-a ales cu dosar penal. Pe Drumul Naţional  2 D, în raza comunei Boloteşti, Marius Neculai, de 32 ani din Focşani, în timp ce conducea o Dacia Logan, pe fondul neadaptării vitezei într-o curbă la dreapta, a pierdut controlul asupra volanului şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Diagnosticul stabilit în urma investigaţiilor medicale a fost “contuzie minoră toracică şi de bazin”, victima fiind în afara oricărui pericol. Şi în acest caz, poliţiştii au deschis dosar penal şi vor cerceta cauzele care au dus la acest accident care putea fi evitat cu puţină prudenţă. (Aurelian IVAN)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.