Ultima oră

Maşinile cu tracţiune integrală au ajuns la sinistraţii din Fitioneşti

Aurelian Ivan
4 iul 2013 1623 vizualizări
Autorităţile locale au reuşit să ajungă la cele 40 de familii izolate de apă în Fitioneşti şi la tineri romani şi americani alaţi în tabără


După ce apele paraului Zăbrăuţi au rupt două podeţe în comuna Fitioneşti, autorităţile au fost puse în faţa unei situaţii delicate. 40 de familii din cătunul Dăneşti au au fost rupte de civilizaţie şi elevii români  aflaţi într-o tabără organizată de americani, de langă Mănăstirea Muşunoaiele, au rămas izolaţi. Ca să ajungă cu alimente la sinistraţi, reprezentanţii autorităţilor din Fitioneşti au traveresat paraul Zăbrăuţi cu maşini 4X4. „Am făcut vad prin apă şi am trecut cu maşinile cu tracţiune integrală de am dus alimente la tabară de copii. Am reuşit să ajungem şi la cele 40 de familii. Avem semnale pozitive de la Consiliul Judeţean Vrancea că ne va ajuta să rezolvăm problema”, ne-a spus Iordache Cazacu, primarul comunei Fitioneşti. Primele estimări ale pagubelor din comuna Fitioneşti se ridică, conform autorităţilor locale, la suma de 600.000 de lei. Miercuri a început construcţia unei treceri peste apă cu dale de beton pentru a permite accesul maşinilor în cătunul Dăneşti, la cele 40 de familii sinistrate. „Am găsit înţelegerea la un constructor, vom face o lucrare să se poată trece civilizat”, a mai spus primarul Cazacu. Mai rămane problema apei potabile, după ce fantanile au fost umplute cu apele care s-au scurs de pe drumuri. Vă reamintim că în comuna Fitioneşti, pârâul Zăbrăuţi s-a revărsat şi a distrus în noaptea de duminică spre luni două podeţe şi mai multe porţiuni de drumuri comunale şi judeţene. Peste 100 de persoane au rămas izolate, localnici, călugări de la o mănăstire, elevi români şi americani aflaţi într-o tabără din zonă. Apele scurse de pe versanţi au provocat distrugeri şi în alte localităţi din judeţ, însă autorităţile au remediat situaţiile urgente cu forţe locale pană cand vor primi ceva ajutor de la guvernanţi. (Aaurelian IVAN)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.