Ultima oră

Începe Olimpiada Naţională de Limba Franceză

Ziarul de Vrancea
1 apr 2013 1572 vizualizări
Astăzi sunt aşteptaţi la Focşani participanţii la Olimpiada Naţională de Limba Franceză care va debuta maine. Oaspeţii vor sosi în oraşul nostru începand cu orele amiezii, astfel pană la ora 16,00, cand are loc festivitatea de deschidere în Aula „Mihai Eminescu” a Colegiului Unirea, să fie cazaţi la hotelurile din oraş

Competiţia se va desfăşura în două locaţii: CNU şi Şcoala „Anghel Saligny”, proba scrisă avand loc maine de la ora 10,00. Lotul judeţului Vrancea are în componenţă 6 elevi: Sorina Boldeanu – cls a VII-a Şcoala „Duiliu Zamfirescu” Focşani, Mălina Veronica Milea – cls a VIII-a Liceul „Emil Botta” Adjud, Andreea Dogaru – cls a IX-a Liceul „Ioan Slavici” Panciu, Mara Ioana Milea – cls a X-a Liceul „Emil Botta” Adjud, Adelina Petronela Tărlungeanu – cls a XI-a CNU şi Emanuela Teodora Manolache – cls a XII-a CNC. Numărul total al elevilor înscrişi în competiţie este de 314, la aceştia adăugandu-se 50 de membrii ai comisiei naţionale şi invitaţi de la Ministerul Educaţiei şi  ambasadele Franţei şi Belgiei. Special pentru eveniment a fost creat un site unde organizatorii au postat detalii legate de olimpiadă (http://onlf2013.lufo.ro). „Este o mare onoare pentru elevii şi cadrele didactice din judeţul Vrancea să fie gazdele Olimpiadei Naţionale de Limba franceză din acest an şcolar şi, în  această calitate, vă adresăm un cald şi prietenos bun venit în Focşani, oraşul Micii Uniri. Franceza este o limbă romanică vorbită de 80 de milioane de oameni ca limbă maternă, de alte 190 de milioane ca limbă secundară şi de încă aproximativ 200 de milioane ca limbă străină, având un număr semnificativ de vorbitori în peste 57 de ţări. Acest eveniment competiţional este cel mai bun prilej pentru a arăta tuturor că  literatura, arta franceză, în general, sunt cunoscute şi îndrăgite de către români. Să fiţi creativi, să fiţi inspiraţi, să faceţi din această olimpiadă un eveniment personal şi educaţional  de referinţă!”, este mesajul transmis de oficialii  IŞJ participanţilor, pe site-ul oficial al competiţiei. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.