Ultima oră

VIDEO!!! Hristos a Înviat pentru catolici!

Ziarul de Vrancea
1 apr 2013 1982 vizualizări
Anul viitor, Paştele va fi sărbătorit la aceeaşi dată de către catolici şi ortodocşi

Credincioşii catolici au serbat în noaptea de sambătă spre duminică Învierea Domnului, comunităţile romano-catolice din Vrancea fiind în sărbătoare. Bătrani, tineri şi familii cu copii s-au adunat sambătă seara în faţa celei mai impunătoare biserici din Focşani, Biserica romano-catolică "Sf. Apostoli Petru şi Pavel", pentru a primi Lumina Învierii Domnului. Prefectul judeţului a participat la slujba de Înviere în comuna Vizantea-Livezi, la invitaţia primarului de acolo, urandu-le credincioşilor „zile fericite şi pline de iubire alături de cei dragi”. În Scrisoarea pastorală pentru sfânta Înviere trimisă credincioşilor, Episcopul Petru Gherghel de la Iaşi spune că punctul central al misterului pascal este crucea şi învierea, moartea şi înălţarea, umilirea şi glorificarea. „În iubirea sa infinită, Isus, venind pe pămant, a împlinit un proiect pe care doar Dumnezeu putea să-l conceapă şi să-l realizeze. Un drum străin de orice gandire omenească, o cale care urma să fie argumentul cel mai puternic al iubirii divine, îmbrăţişarea curţii, drumul jertfei şi al Calvarului, drumul umilinţei şi al înfrangerii în ochii lumii, drumul morţii care apoi să se întoarcă în drumul glorificării şi al înălţării”, a spus PS Petru Gherghel, Episcopul Diecezei romano – catolice de la Iaşi. Creştinii ortodocşi vor sărbători Paştele pe data de 5 mai. Diferenţele de sărbătorire a Paştelui între catolici şi ortodocşi sunt de maximum cinci săptămani, pe un ciclu de 19 ani, generate de calendarele diferite utilizate de-a lungul timpului. Anul viitor, Paştele va fi sărbătorit la aceeaşi dată, pe 20 aprilie. Următoarea dată comună de serbarea a Paştelului de către catolici şi ortodocşi este în 2017 – 16 aprilie, după care în 2025 – 20 aprilie.  (Z. V.)
Pe portalul ziaruldevrancea.ro, puteţi urmări imagini video de la Slujba Învierii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.