Ultima oră

Turul Vrancei: Aditivii din băuturile răcoritoare, la control

Ziarul de Vrancea
24 mar 2013 1162 vizualizări
Inspectorii sanitari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vrancea vor demara un control de monitorizare a aditivilor din băuturile răcoritoare.

 La solicitarea Ministerului Sănătăţii, inspectorii sanitari trebuie să verifice dacă sunt respectate prevederile legale cu privire la aditivii alimentari destinaţi utilizării în produsele alimentare pentru consum uman. Se va urmări dozarea aditivilor, dacă au fost folosiţi în mod corespunzător în băuturile răcoritoare, modul de etichetare a produselor. Controlul se va desfăşura în luna aprilie. (R. M.)

500 de fermieri din Vrancea au dispărut în patru ani

Criza economică a avut efecte dramatice asupra numărului de fermieri, arată jurnaliştii Econtext. În perioada 2008 – 2012, numărul fermierilor din judeţul nostru s-a diminuat cu 500, de la 2.319 la 1.819. Scăderea în cei patru ani de criză a fost de 21,6%, puţin mai mică decat reducerea la nivel naţional, unde a fost 22,15%. Dacă în 2008, în Romania erau 124.845 fermieri, anul trecut numărul acestora a ajuns la 97.184. (M. B.)

3 aprilie – 163 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române

Jandarmii îşi serbează ziua deoarece pe 3 aprilie se împlinesc 163 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Romane. Aşa se face că în săptămâna premergătoare se vor desfăşura o serie de competiţii interne, minifotbal, atletism, tenis de masă, aruncarea grenadei de mână şi tir, dar şi alte activităţi. Pe 1 aprilie jandarmii vor organiza „Cupa Presei la Tir” în poligonul de tragere din Haret, pe 2 aprilie se va organiza „Ziua porţilor deschise” şi va fi prezentat un exerciţiu demonstrativ de autoapărare de către jandarmii din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil. Miercuri, la
Sala Mare a Cercului Militar, se va organiza simpozionul „Jandarmeria Română 163 de ani de existenţă”. În cadrul acestuia va avea loc şi festivitatea de premiere a jurnaliştilor la Cupa Presei la TIR, precum şi de la celelalte competiţii desfăşurate în cadrul IJJ Vrancea. (R.M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.