Ultima oră

Oraşele Vrancei sting lumina sambătă seară, la “Ora Pămantului”

Ziarul de Vrancea
22 mar 2013 3237 vizualizări
Timp de o oră, vrancenii sunt invitaţi să arate că le pasă de mediul înconjurător şi să închidă becurile şi aparele electronice Focşănenii sunt invitaţi astăzi în Piaţa Unirii din Focşani pentru a “stinge lumina” timp de o oră, între 20.30 şi 21.30, în cadrul evenimentului “Earth Hour – ediţia 2: Ora Pămantului 2013 Vrancea”.

Organizatorii au obţinut acordul Primăriei Focşani pentru a stinge iluminatul public pe bd Unirii şi în Piaţa Unirii. Acţiunea “Ora Pămantului” a început în anul 2007 în Sydney, Australia, iar în prezent s-a extins la 6.500 de oraşe în 130 de ţări. Evenimentul are loc în ultima sambătă din luna martie a fiecărui an. Prin stingerea timp de o oră a luminilor şi închiderea echipamentelor electronice, participanţii vor să contribuie efectiv la protejarea mediului înconjurător. “Participanţilor le recomandăm să vină cu lumanări – candelă pentru a le aprinde şi a scrie din aceasta “Earth Hour Vrancea” pe pavajul din Piaţa Unirii unde avem pregătite reprezentări statistice şi dinamice.

Blogosfera Vrancea vrea să facă o tradiţie în Focşani şi să îl aducem pe harta lumii alături de celelalte oraşe participante”, se arată în comunicatul de presă primit de la blogosfera din Vrancea, care a iniţiat evenimentul. Partenerii evenimentului sunt WWF Romanai, TNL Focşani, Consiliul Judeţean al Elevilor, Consiliul Local al Tinerilor, ONG Potpourri, ONG Una e Natura şi mass – media locale. De asemenea, şi instituţiile locale contribuie la eveniment prin Prefectură, Primăria Focşani, Garnizoana şi Consiliul Judeţean Vrancea. Prefectul Cătălin Kanty Popescu a declarat ieri că va veni în Piaţa Unirii pentru a participa la “Ora Pamantului”.

Şi la Panciu şi Mărăşeşti se stinge lumina

În urma participării din ultimii şase ani consecutivi la acest proiect, Panciu a fost numit “Oraş Oficial Ora Pământului”, după cum informează primăria locală. În perioada în care în oraşul Panciu nu va funcţiona iluminatul public, siguranţa cetăţenilor va fi asigurată de Poliţie, Jandarmerie, dar şi de către patrule speciale ale Poliţiei Locale Panciu şi voluntari. Manifestările dedicate acestui eveniment se desfăşoară la iniţiativa Primăriei, în colaborare cu Liceul Tehnologic «Al. I. Cuza » şi Liceul Teoretic «Ioan Slavici », coordonatorul proiectului fiind profesorul Valeriu Brandrabur Jalbă. Pe lângă stingerea iluminatului public stradal în intervalul orar  20.30-21.30, vor mai fi organizate şi alte activităţi. Şi la Mărăşeşti evenimentul va fi marcat printr-o acţiune care se va desfăşura în parcul civic al oraşului. În acest an peste 5.000 de oraşe ale planetei şi peste 1,3 miliarde de oameni sunt aşteptaţi să participe la această manifestare. Mai multe detalii despre acest eveniment global puteţi găsi accesând pagina de internet: http://www.orapamantului.ro.( Z. V.)

Şi Jandarmii sting lumina la „Ora Pămantului”

Se stinge lumina şi la jandarmi. Inspectoratul Judeţean de Jandarmi se alătură iniţiatorilor campaniei „Ora Pămantului” prin  întreruperea curentului electric între orele 20.30 - 21.30. Se va întrerupe curentul la echipamentele electrice şi iluminat, cu excepţia celor strict necesare desfăşurării în condiţii optime a activităţilor. „Campanie unică în istorie, «Ora Pământului» îşi propune, prin gestul simplu de stingere a luminilor care nu sunt esenţiale funcţionării şi prin deconectarea echipamentelor electronice aflate în stand-by, să tragă un important semnal de alarmă la adresa efectelor dezvoltării iresponsabile. Jandarmeria Română, implicit Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vrancea, a participat constant la campanii ce au avut ca scop protejarea mediului înconjurător”, a transmis Adrian Costescu, purtătorul de cuvant al Jandarmeriei. Jandarmii se alătură acestei campanii prin care se doreşte reducerea consumului de energie şi a poluării. (R. MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
bezmeticul, acum 4074 zile, 8 ore, 59 minute, 20 secunde
Oricum Marasestiul e de mult in bezna...
diana, acum 4074 zile, 15 ore, 37 minute, 25 secunde
Oricum, la ce furtuni sunt in perioada asta, o sa sarbatorim automat cu totii ziua pamantului, ca nu o sa avem lumina deloc :))
Gaby, acum 4074 zile, 21 ore, 23 minute, 33 secunde
26 martie este marti .. ce rost are acea poza ?! dintre toate de pe Google sau oficiale din 2013 ..
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.