Ultima oră

Aviz de percheziţie pentru calculatoarele judecătorului CSM Adrian Neacşu, cercetat penal

Ziarul de Vrancea
20 mar 2013 1740 vizualizări
Procurorii DNA au primit aviz de percheziţionare a calculatoarelor judecătoarului Adrian Neacşu, membru CSM, pus sub învinuire pentru deconturi false.

 

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat în şedinţa de marţi percheziţia informatică a echipamentelor IT din proprietatea CSM, aflate în folosinţa lui Neacşu.

Judecătorul, suspendat din funcţia de membru CSM, a fost pus sub învinuire pentru participare la abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals în legătură cu deconturi false in valoare de circa 50.000 lei. Borderourile falsificate erau depuse spre decontare de catre şoferul judecătorului CSM, cu avizul acestuia din urmă.

Potrivit desfăşurătorului convorbirilor telefonice, în timp ce judecătorul era la Focşani, locul său de domiciliu, pe borderoul de deconturi figura ca fiind in vizite de lucru la diverse instanţe din ţară sau Bucureşti.

Pe 11 ianuarie, DNA i-a ridicat computerul lui Neacşu din biroul lui de la CSM.

Ridicarea de documente dintr-un birou al unei instituţii de stat cum este CSM este permisă de lege. DNA a ridicat calculatoarele pentru a conserva probele până la obţinerea avizului CSM şi a mandatului de percheziţie de la instanţa de judecată.

Judecătorul Neacşu este vizat de anchetatori şi pentru alte fapte, spun surse judiciare.

De asemenea, el este cercetat pentru conflict de interese de Agenţia Naţiomlă de Integritate. În calitate de membru CSM, Neacşu  şi-a aprobat drepturi de autor pentru programul JURINDEX ( pe care sunt publicate hotărâri judecătoreşti). Programul JURINDEX a fost realizat împreună cu apropiaţii săi care s-au constituit în societate comercială. Legea interzice unui judecător colaboarea cu societăţi comerciale.

www.romanialibera.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
Ulise Grosu, acum 4076 zile, 18 ore, 4 minute, 13 secunde
In conditiile in care judecatorul Adrian Toni Neacsu, dand dovata de sufiecient de multa naivitate si nu a apreciat corect ce se poate intampla cand ajungi la CSM cu "nasul in suflet", apoi citeste integral
criminalul iliescu, acum 4077 zile, 3 ore, 5 minute, 57 secunde
jigodii ordinare, in viata ta sa nu ai de a face cu indivizi de teapa lui sa iti faca dreptate, mai bine iti faci dreptate singur, tare rau am ajuns, gata ne facem dreptate singuri decat sa mai apelam citeste integral
, acum 4077 zile, 5 ore, 10 minute, 3 secunde
butnarule, cred ca inca nu ai aflat ca neacsu este nasul de cununie al unui ziarist de la ziarul de vrancea, fapt ce determina atitudinea partinitoare a acestui ziar in relatie cu subiectul respectiv. citeste integral
danb, acum 4077 zile, 6 ore, 50 minute, 47 secunde
Sigur poti minti si prin omisiuni. Prin acest articol Romania Libera isi reafirma calitatea de ziar basist si devine doar un alt ziar basist manipulator si partinitor. Romania Libera a citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.