Ultima oră

La doar 21 de ani a influenţat viaţa a zeci de oameni

Aurelian Ivan
27 nov 2012 9705 vizualizări
In puţinii ani de viaţă, studenta Andreea Avramescu a influenţat destinul multor oameni. “Aş vrea să înteleg care este lecţia pe care Dumnezeu vrea să ne-o dea cu preţul vieţii Andreei. Aş vrea ca toţi oamenii aceştia valoroşi care ni se iau fără drept de contestaţie să formeze un grup select, frumos şi puternic care să continue dintr-o lume pe care n-o cunoastem să schimbe în bine lumea pe care o cunoştem”, scrie o colegă în cartea de condoleanţe a organizaţiei VIP, pe care focşăneanca o conducea

De cateva zile curg mesajele de condoleanţe pentru Andreea Avramescu, tanăra studentă eminentă din Focşani, care a murit săptămana trecută, într-o tabără de creaţie, la Buzău. Cei care au cunoscut-o povestesc că Andreea, studentă la ASE Bucureşti, le-a fost model în viaţă, că le-a influenţat destinul. Pe pagina scrisă in memoriam Andreea Avramescu, http://andreeaavramescu.vipromania.ro, găzduită de Asociaţia Voluntari pentru Idei şi Proiecte (VIP) Romania, organizaţia pe care o conducea, zeci de oameni care au cunoscut-o au scris mesaje de adio. “Pentru că în loc de “cămin” cu tine am zis “casă”, pentru că o sa îmi fie dor să stau de vorbă cu tine despre oameni, despre viaţa, pentru că iubeai caţeluşii la fel de mult cum iubeai oamenii, pentru că erai raţională şi pragmatică, pentru că erai puternică, pentru că ne ziceam “Razuca”, pentru că am băut atatea cafele împreună, pentru că te trezeam dimineaţa, pentru că îi inspirai pe cei din jurul tău, pentru că erai OM, o sa te ţin în sulfet şi în minte şi o să ne vedem în vise. Pentru că mi-ai zis că “timpul ţi-l faci” şi anul acesta trebuia să fie timpul nostru. Andreea Avramescu, sper că acum eşti înconjurată de ceva mai mult şi mai frumos decat  oameni, sper ca eşti înconjurată de îngeri”, a scris Aylin Agiali pe pagina dedicată Andreei.

“ Am cunoscut-o pe Andreea prin octombrie, atunci cand am început colaborarea în Consiliul Organizaţiilor Studenteşti din ASE. Un voluntar desăvarşit, un suflet frumos şi curat, un om extraordinar. Ţara asta a mai pierdut un om valoros, un om excepţional. Se odihneşte acum, fără voia ei. Atat ASER cat şi celelalte organizaţii studenteşti din COS sunt alaturi de VIP Romania! Fiţi puternici! Împreună vom trece şi peste asta! Iartă-ne, Doamne, dar mai lasă-ne să facem bine pe aici. Cu respect pentru ceea ce a fost Andreea, pentru VIP, pentru toţi voluntarii”, semnează Alexandru Maxineanu, preşedinte ASER.

Andreea a schimbat viaţa multor tineri

Sunt mulţi tineri care au găsit în Andreea Avramescu energia şi încurajarea de care aveau nevoie pentru a-şi schimba viaţa sau pentru a-şi găsi propriul drum. „Probabil că nici n-am idee de câte ori îi voi mai mulţumi Andreei de acum încolo. Pentru modelul pe care l-am găsit în ea, pentru felul în care m-a motivat chiar şi când nu spunea nimic, pentru că m-a făcut să-mi doresc VIP-ul (n. r. ONG, Voluntari pentru Idei şi Proiecte) şi să-l iubesc. Pentru fiecare moment în care nu voi mai spune că e greu, ci că pot şi nu voi mai spune că nu mai am timp, ci că o să mi-l fac. Pentru fiecare obiectiv îndrăzneţ pe care mi-l voi stabili şi pentru fiecare om căruia, de acum încolo, îi voi spune că mi-e drag şi că-l admir înainte să fie prea târziu. Îţi mulţumesc, Andreea! Şi nu pot decât să sper că ai avut măcar idee câţi şi cât te-am admirat! Odihneşte-te în pace!”, a scris Ioana Miroiu, pe pagina dedicată Andreei Avramescu.

„Andreea a reuşit să mă inspire enorm prin cele cateva discursuri şi conversaţii pe care le-am avut cu ea. Dacă este cineva care te poate convinge că împreună putem schimba lumea în bine, ea este. Îţi răman recunoscător pe viaţă! Sper să reuşim să nu te dezamăgim. Aş vrea să înteleg care este lecţia pe care Dumnezeu vrea să ne-o dea cu preţul vieţii Andreei. Aş vrea ca toţi oamenii aceştia valoroşi care ni se iau fără drept de contestaţie să formeze un grup select, frumos şi puternic care să continue dintr-o lume pe care n-o cunoastem să schimbe în bine lumea pe care o cunoştem. Îmi pare rău pentru pierderea familiei şi a Voluntarilor”, a scris Camelia Radu pe aceeaşi pagină.

Ar fi putut fi salvată de la moarte?

Pe site-ul Ziarului de Vrancea au apărut comentarii conform cărora tanăra studentă ar fi putut fi salvată. „Îmi pare foarte rău pentru Andreea deşi nu am cunoscut-o. Condoleanţe familiei. Ceea ce vreau să spun este legat de faptul că tinerii studenţi au stat langă ea 30 minute pană a venit ambulanţa, fără să încerce să o resusciteze, adică nu a fost nimeni care să ştie să ia un puls şi să încerce un masaj cardiac şi o resuscitare? Nu acuz pe nimeni, nu sunt vinovaţi colegii pentru moartea ei, dar sunt destul de revoltat ca se ocupă cu tot felul de acţiuni de voluntariat dar nu sunt în stare sau nici măcar nu au încercat să acorde un prim ajutor”, a scris Lucian. „Dacă cineva era capabil să-i dea "primul ajutor", probabil putea fi salvată. Nu este atat de complicat să menţii în viaţa o persoană pană ajung medicii, numai ca trebuie să ştii ce sa faci. Probabil cateva ore la şcoala de informare şi un pic de practică ar salva multe vieţi. În cazul de infarct, primele 5 minute sunt cruciale”, a scris un alt cititor pe site-ul Ziarului de Vrancea.

Un altul se întreabă dacă nu cumva a fost o alergie. „Şi dacă nu a fost infarct, ci un caz sever de alergie, la care aproape nimeni nu se gandeşte. Nu e întamplător poate că imediat după masa...”, se întreabă un cititor al ziarului. Una peste alta, medicii legişti nu au putut face lumină în acest caz. Legiştii buzoieni nu au descoperit cauzele infarctului iar pe certificatul de deces eliberat familiei au specificat "etiologie neprecizată". Andreea Avramescu îşi va dormi somnul de veci în cimitirul Nordic din Focşani, într-un sicriu alb. Ea va fi condusă astăzi pe ultimul drum. Familia Avramescu îşi va lua astăzi adio de la singurul copil, Andreea Avramescu. Dumnezeu să o odihnească în pace! (Aurelian IVAN)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
carmen-mariana, acum 4177 zile, 9 ore, 32 minute, 45 secunde
Este foarte dureros ca tu ca parinte sa asisti la inmormantarea copilului tau.Cand vine pe lume este o bucurie de nedescris.Iti indrepti privirea,iubirea,asupra lui .Urmeaza sa mearga la scoala,apoi citeste integral
dn, acum 4179 zile, 6 ore, 2 minute, 40 secunde
Doamne , ce dureros !!!!!!!!!!! Sint atit de indurerata de cele intimplate! Ce parinte nu simte acum durere , revolta ,neputinta?????????????? Din pacate acest copil frumos , destept , a plecat citeste integral
Primrosel, acum 4179 zile, 9 ore, 52 minute, 18 secunde
Prea trist! Odihneasca-se in pace!
lincone, acum 4180 zile, 6 minute, 54 secunde
Pacat ... sunt atat de dureroase aceste momente incat nu le poti compara cu nimic. Sunt triste pt cineva care n-o cunoaste dar e din focsani si ramane impresionat dar pentru familie, prieteni, citeste integral
Mihnea CNU, acum 4180 zile, 46 minute, 11 secunde
:(
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.