Ultima oră

Trenul “fantomă” de la Panciu a omorat un tată şi un fiu

Aurelian Ivan
2 nov 2012 833 vizualizări
Un bărbat şi fiul său au fost omoraţi ieri de trenul personal care circulă pe ruta Panciu - Mărăşeşti. Soferul maşinii nu a oprit la crucea Sfantului Andrei şi a forţat trecerea. Maşina a fost lovită în plin de trenul care circulă o dată pe zi, la ora 11.00, de multe ori fără niciun călător

 

Zi cu ghinion ieri pentru doi oameni, tată şi fiu, care au murit striviţi în maşina lovită de trenul personal care circulă o dată pe zi pe ruta Panciu-Mărăşeşti. Teribilul accident s-a produs la o trecere la nivel cu calea ferată situată pe un drum secundar dintre Haret şi Panciu. Constantin Alexandru, 66 ani, şi fiul său Costinel Alexandru, de 36 de ani, din Străoane, tată şi fiu, se aflau în autoturismul care se îndrepta spre Panciu. Numai că la indicatorul de nivel cu calea ferată, viaţa lor a fost curmată brusc de trenul i-a lovit din plin, omorandu-i pe loc. Printre lacrimi, şeful de tren a povestit ce s-a întamplat. „Am foarte mari regrete, Dumnezeu să-i ierte, că sunt tineri, dar noi CFR-iştii nu avem nicio vină. Aveam posibilitatea să mergem cu 65 de km/h, dar am mers cu 53 de km/h. Ni s-a făcut alcooltestul, iar rezultatul a ieşit negativ la toţi angajaţii CFR din tren. Şoferul a franat şi s-a produs impactul”, ne-a spus Nelu Tudorie, şeful de tren, cu ochii înlăcrimaţi. Cei doi, aflaţi într-un autoturism Dacia, au fost spulberaţi de locomotivă pe calea ferată. Se presupune că şoferul s-a panicat cand a văzut că vine trenul şi nu a mai reuşit să urnească maşina din loc. 

„Sunt numai bălării... Ce să vezi?”

La faţa locului s-au adunat oameni curioşi, dar şi rudele celor doi. Oamenii abia îşi puteau stăpani lacrimile şi priveau neputincioşi maşina dezmembrată şi trupurile inerte ale victimelor aruncate în iarbă, langă calea ferată. „Băiatul nici nu a fost însurat. Vai de capul nostru, cum a crescut şi uite ce moarte au avut. Bătranul abia ieşise la pensie, are doi copii în Italia”, a spus, printre lacrimi, una de persoanele care i-a cunoscut. Oamenii sunt revoltaţi şi acuză faptul că trecerile la nivel cu cale ferată pe drumul care face legătura între Haret şi Panciu nu sunt bine semnalizate şi este dificil pentru şoferi să îşi dea seama că trece trenul. Semnalizarea este făcută doar cu simbolul crucii sfantului Andrei. „Sunt numai bălării, degeaba este indicatorul stop. Ce să vezi? Nu se vede nimic, trebuie să se dea jos cineva din maşină să se asigure şi apoi să treci peste linia ferată. Cei de la CFR ar trebui să vină şi să facă ceva”, ne-a spus un cetăţean care circulă des pe acest drum.

Trenul cu un singur călător

Trenul personal pe ruta Panciu –Mărăşeşti circulă o singură dată pe zi, iar ieri transporta într-un singur călător. Oamenii spun că de multe ori în tren nu e nimeni şi nu înţeleg de ce mai circulă pe această linie. Practic, trenul e ultima rămăşiţă a garniturilor care făceau înainte de 1990 legătura dintre Panciu şi Mărăşeşti. Poliţiştii au făcut măsurători în zonă şi urmează să stabilească clar condiţiile în care a avut loc acest accident. „Şoferul nu a oprit la indicatorul stop de la nivel cu calea ferată şi a fost acroşat în partea dreaptă. În urma impactului, ambii au decedat”, ne-a spus Alexandru Cara, comisarul şef de la Serviciul Poliţiei Rutiere. După ce s-au încheiat cercetările poliţiştilor la faţa locului, trenul şi-a urmat traseul mai departe. În urmă, rudele au venit cu un tractor să ridice rămăşiţele din autoturismul în care au murit cei doi. Cu greu şi-au stăpanit lacrimile în momentul în care i-au văzut, tată şi fiu, unul langă celălalt, zăcand în iarbă fără suflare. (Aurelian IVAN)

 

Pe platforma webtv a Ziarului de Vrancea puteţi vedea imagini de la locul teribilului accident. 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.