Ultima oră

Turul Vrancei: Vaccinul pentru bebeluşi pentaxim, încă aşteptat în judeţul nostru

Ziarul de Vrancea
12 oct 2012 1002 vizualizări
Vaccinul care se administrează bebeluşilor şi care îi protejează de difterie, tetanos, tuse convulsivă, poliomielită şi infecţii invazive produse de Haemophilus influenzae tip b, lipseşte în continuare din stocul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vrancea

Serul pentaxim s-a epuizat la nivelul judeţului încă din luna mai, iar medicii, dar şi părinţii îl aşteaptă astfel încat bebeluşii care nu au fost imunizaţi să fie recuperaţi. „În ceea ce priveşte achiziţia vaccinului pentavalent, utilizat pentru imunizarea noilor născuţi împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei şi meningitei bacteriană, Ministerul Sănătăţii va achiziţiona rapid, prin procedura de negociere directă, o cantitate de vaccin care să asigure necesarul din această perioadă. Precizăm că procedura rapidă,  care se va finaliza în aproximativ 2 săptămâni, este necesară deoarece procedura de achiziţie a acestui produs a fost anulată”, informează Ministerul Sănătăţii. Graficul de vaccinare prevede administrarea acestui ser la două, patru şi şase luni, respectiv 1 an de la naşterea bebeluşului. Vaccinul este administrat de medicii de familie. (R. M.)


Prefectul vrea datorii şterse şi fără compensare

Prefectura va centraliza informaţiile privind datoriile pe care le au primăriile la finalul acţiunii de compensare în conformitare cu prevederile OG 13/2012. Actul normativ a dat posibilitatea compensarii datoriile pe care le au agenţii economici de recuperat la primării cu eventualele restanţele pe care le au aceştia la bugetul central. “Vom centraliza datoriile rămase în urma aplicării OG 13 şi vom solicita un punct de vedere Guvernului. Solicitarea noastră este ca tot ceea ce s-a alocat judeţului Vrancea şi a rămas nefolosit să poate fi utilizat pentru plata datoriilor”, a declarat prefectul Cătălin Kanty Popescu. Potrivit acestuia, un agent economic nu poate bloca toate conturile unei primării, doar pe cele de investiţii. (M. B.)


Finanţiştii predau “Vulnerabilitatea la corupţie”

Centrul Zonal Focşani al Şcolii de Finanţe Publice şi Vamă va găzdui în perioada 15 – 16 octombrie cursul cu tema “Vulnerabilitatea la corupţie”. Acesta se adresează persoanelor cu atribuţii de verificare şi control din direcţiile de finanţe din Braşov, Brăila, Buzău, Botoşani, Covasna, Galaţi, Harghita, Iaşi, Neamţ, Suceava, Tulcea şi Vrancea. “De asemenea, la curs vor participa şi reprezentanţi ai Direcţiilor Regionale Accize şi Operaţiuni Vamale şi Iaşi”, precizează reprezentanţii Direcţiei de Finanţe Vrancea. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.