Ultima oră

Turul Vrancei: Alertă de rabie la Vanători

Ziarul de Vrancea
10 oct 2012 906 vizualizări
Veterinarii sunt în alertă după ce un animal a muşcat un om la Vanători

Incidentul a avut loc în incinta unui atelier auto din satul Mirceşti, unde bărbatul cu pricina se afla ocazional. Acesta a fost muşcat rapid, fără să realizeze ce animal l-a atacat. Nu este exclus ca acesta să fi fost o vulpe, potrivit veterinarilor. Pentru a preîntampina îmbolnăvirea cu rabie, bărbatul s-a deplasat la spital pentru vaccinare. Zona este monitorizată deja de silvicultori iar medicii veterinari spun că au început deja acţiunile de informare, solicitandu-le sătenilor să raporteze orice schimbare în starea de sănătate a animalelor din gospodărie. “Noi am solicitat să fim informaţi despre eventuale situaţii cu grad de pericol, ca localnicii să stie dacă apar schimbări în starea de sănătate a animelelor pe care le deţin să putem interveni la timp. Animalul care l-a muşcat pe bărbatul respectiv nu a putut fi identificat”, a declarat Necula Botezatu, directorul DSVSA Vrancea. (G. S.)


Doi moldoveni şi un marocan au “sărit” din viză

Doi cetăţeni din Republica Moldova şi un marocan au intrat în atenţia poliţiştilor de la Serviciul pentru Imigrări Vrancea pentru şedere ilegală în Romania. Potrivit poliţiştilor, cei trei străini, cu varste cuprinse între 29 şi 31 de ani, au intrat în Romania cu viză în scop de viză şi reîntregirea familiei, iar la expirarea dreptului de şedere nu au părăsit ţara şi nici nu au făcut demersurile necesare pentru prelungirea acestui drept. “Poliţiştii Serviciului au emis pe numele unuia dintre cetăţenii moldoveni o decizie de returnare, prin care este obligat să părăsească ţara, în termen de 15 zile. Totodată, acesta a fost sancţionat cu amendă în valoare de 400 de lei. Ceilalţi străini, întrucat au calitatea de membru de familie al cetăţeanului roman, au fost îndrumaţi să se prezinte la sediul Serviciului în vederea reglementării dreptului de şedere”, spun poliţiştii. În perioada următoare se vor continua acţiunile privind combaterea şederii ilegale. (R. M.)


150 de focşăneni, prinşi că au minţit în declaraţii

Mai mulţi focşăneni şi-au pierdut dreptul la ajutoare pentru căldură pe motiv de minciună. Potrivit oficialilor Serviciului Public Local de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Focşani, 150 de focşăneni au pierdut dreptul la subvenţiile acordate de Primărie în 2011. Verificările au scos la lumină faptul că cei 150 de focşăneni şi-au modificat, pe perioada primii ajutorului pentru căldură, statutul social fără să anunţe, sau nu au prezentat actele de proprietate ale imobilului pentru care au solicitat subvenţie. În acest ultim caz se pare că ar fi vorba despre tineri ai căror părinţi le-au lăsat apartamentele dar nu au întocmit şi actele în acest sens. Angajaţii Serviciului de Asistenţă Socială au verificat prin sondaj în perioada decembrie 2011 - septembrie 2012 mai bine de 2.200 de cereri pentru ajutoarele de încălzire. În sezonul rece precedent au fost depuse 7.890 de cereri, cele mai multe fiind pentru sistemul centralizat de termoficare. Focşănenii descoperiţi că nu au fost sinceri în declaraţii vor fi nevoiţi să restituie sumele primite ca subvenţie. (M. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.