Ultima oră

Tanără de la Colegiul "Ion Mincu", ucisă într-un accident la Buzău

Ziarul de Vrancea
10 oct 2012 217 vizualizări
Este vorba despre o elevă de clasa a XII-a din Obrejiţa, care şi-a pierdut viaţa din cauza unui şofer teribilist. Alţi patru tineri vranceni, între care şi două surori de 18 şi 19 ani, sunt internaţi la spital în judeţul Buzău. Accidentul a avut loc pe fondul lipsei de experienţă a conducătorului auto, care avea permis abia din primăvară. Un alt accident a avut loc tot pe E85, la Tişiţa, unde un şofer a rănit un tanăr şi a dat bir cu fugiţii. Poliţia vranceană cere ajutorul matorilor pentru a-l prinde pe iresponsabil

Un şofer începător a produs o tragedie pe şoseaua E85, langă Ramnicu Sărat. Cinci tineri din judeţul Vrancea au fost implicaţi în noaptea de marţi spre miercuri într-un teribil accident rutier produs la ieşirea din oraş, în satul Podgoria. Tragedia s-a produs pe fondul lipsei de experienţă la volan a conducătorului auto, Andrei Marius Gurbet, 18 ani, din comuna Sihlea. Acesta a obţinut permisul de conducere în luna aprilie şi marţi seara a decis să plece la o plimbare împreună cu prietenii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IJP Buzău, cms. şef Florina Crucianu, accidentul a fost provocat de tânărul de 18 ani, care conducea un autoturism dinspre Focşani spre Râmnicu Sărat. Într-o curbă din zona localităţii buzoiene Podgoria tânărul a pierdut controlul volanului, iar maşina s-a răsturnat în afara şoselei. În urma accidentului, o tânără de 18 ani, pasageră în autoturism, a murit pe loc.  “Pe E 85, şoferul a pierdut controlul volanulului şi s-a răsturnat în şanţul de pe marginea drumului. Incidentul a avut loc pe fondul lipsei de experienţă a şoferului”, au spus poliţiştii. În urma impactului, Mihaela Corina Barbu, 18 ani, din comuna Obrejiţa, a murit la scurt timp ca urmare a pierderii masive de sange. Alte două tinere, surori, Carmen Chioveanu, 19 ani şi Adriana Chioveanu, 18 ani, surori din Obrejiţa, au fost rănite grav. Cele două au fost transportate cu ambulanţele la spitalul din Rm Sărat, iar ulterior au fost transferate la Buzău. Cu răni mai uşoare au scăpat şoferul maşinii Dacia Supernova şi Ionuţ Caraiman, 20 ani, din Sihlea.


Primarul de la Obrejiţa: “O tragedie”

Corina Mihaela Barbu, tanăra decedată în accident, era elevă la Colegiul Tehnic “Ion Mincu”. Acesta venise la începutul anului, prin transfer, de la Liceul Teoretic “Ştefan cel Mare” din Rîmnicu Sărat. “Eleva venise la noi de puţin timp, prin transfer. Am văzut-o cand am semnat venirea sa la liceul nostru. Dimineaţă, m-a sunat diriginta şi mi-a povestit despre accident. Plecase cu prietenii la plimbare. Era o fată care nu a făcut probleme de cand a venit la noi”, ne-a spus Vasile Lupu, directorul Colegiului “Ion Mincu Focşani.

Şi primarul din comuna de unde provin cele trei tinere spune că nu îşi aduce aminte de o tragedie similară. “Vestea ne-a lovit pe toţi ca pe un trăznet. Cunosc familia fetei care a murit, sunt nişte oameni modeşti, muncitori, la locul lor. Fata mai are un frate mai mic, de 11-12 ani. Din cate am înţeles, pentru familie este o tragedie cu atat mai mare cu cat situaţia financiară este destul de critică. O să încercăm să îi ajutăm şi noi cu ceea ce putem de la Primărie”, a declarat edilul Nicu Pardoş. Carmen Chioveanu, o altă tanără rănită în accident, este elevă la Colegiul “Edmond Nicolau” din Focşani, în vreme ce sora ei absolvire anul trecut. Medicii buzoieni spun că starea fetelor este stabilă. Tragedia de la Podgoria aduce din nou în discuţie problema şoferilor începători, care nu reuşesc să stăpanească maşinile pe care le conduc. Tot pe E85, în urmă cu exact un an, o altă tragedie rutieră a avut loc în dreptul localităţii Oreavu. O căruţă care a ieşit de pe un camp fără să se asigure a fost spulberată de un autoturism condus de un călugăr din judeţul Constanţa. Toate cele patru persoane care se aflau în căruţă au murit în urma impactului.


Poliţiştii caută un şofer fugar

Un alt accident rutier produs marţi seara la Tişiţa a pus pe jar poliţia rutieră. Un tanăr de 26 de ani a fost rănit grav de un autoturism Dacia Super Nova cu numere de Botoşani. În momentul accidentului, victima discuta cu şoferul unei maşini staţioante, aflandu-se pe partea carosabilă. Şoferul maşinii cu numere de Botoşani a trecut pe langă tanăr şi l-a acroşat, după care şi-a continuat drumul. Anchetatorii au ridicat de la locul accidentului oglinda retrovizoare şi bucăţi dintr-un far. Victima a ajuns în stare gravă la spital şi nu a putut oferi date concrete poliţiştilor despre maşina implicată în accident. Poliţiştii cer ajutorul martorilor pentru a găsi maşina care a provocat accidentul. Un accident rutier a avut loc marţi şi în oraşul Odobeşti. Pe strada Sf. Ilie, Marian V., 33 ani, din localitate, în timp ce conducea auto marca Ford, din cauza neatenţiei, a acroşat un adolescent de 15 ani. Băiatul a fost rănit uşor şi a ajuns la spital, iar şoferul s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Poliţiştii de la rutier l-a depistat pe DN 2D, în comuna Boloteşti, pe Virgil Marian C., 41 ani, din comuna Cârligele, în timp ce conducea un autoturism Dacia fără a poseda permis de conducere.


Tamponare în municipiu la orele serii

Ieri seară, în dreptul sediului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea, un şofer din Suraia a tamponat trei maşini parcate în zonă. Conform Poliţiei, bărbatul se afla la volanul unui Jeep cand a acroşat cele trei vehicule după ce, aşa cum susţine el, o altă maşină i-ar fi tăiat calea. Conducătorul auto a fost testat şi pentru un eventual consum de alcool, rezultatul fiind negativ. (Dan CHIRIAC, Gabriel SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.