Ultima oră

(VIDEO!!!) Accident cu surprize: Şoferul mort, petrolul furat, firma de transport fantomă

Ziarul de Vrancea
10 oct 2012 9999 vizualizări
Cisterna încărcată cu combustibil petrolier, care s-a răsturant ieri în drum spre Suraia, aparţinea unei societăţii fantomă u în urma accidentului au ieşit la iveală suspiciuni cum că produsul petrolier ar fi putut fi furat din conductele magistrale de la Bacău u Garda Financiară şi Poliţia au intrat pe fir u cisterna cu petrol se îndrepta către societatea Mera Com Internaţional, al cărei adminisitrator a murit în urmă cu cateva zile pe acelaşi tronson de drum, în condiţii similare u tot ieri, un drumar de la Umbrărescu, băut fiind, a răstrunat maşina cu bitum pe E85

Accidentul produs ieri dimineaţă pe drumul judeţean 204 D, unde o cisternă încărcată cu combustibil s-a răsturnat pe marginea drumului iar şoferul a murit strivit între cabină şi un copac, a scos la iveală o posibilă  fraudă cu produse petroliere pe filiera băcăuană. Petrolul, respectiv combustibil lichid uşor folosit pentru alimentarea centralelor termice, urma să ajungă la fabrica de sucuri de la Suraia deţinută de firma Mera Com Internaţional. Printr-o coincidenţă tragică, Ion Parlog, administratorul fabricii, a decedat duminică seara tot pe drumul spre Suraia, într-un accident aproape similar. Poliţiştii au descoperit ieri că societatea care figura în actele încărcăturii nu era înregistrată la Registrul Comerţului, fiind o “firmă fantomă” inventată de evazioniştii care fac afaceri cu petrol. Cum există suspiciuni de fraudă, pe fir au intrat Garda Financiară şi Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ. După primele verificări s-a stabilit că în cisternă era transportat combustibil lichid uşor (CLU) provenind de la o firmă neînregistrată. În plus, maşina aparţinea unei societăţi care susţinea că ar fi vandut-o la fier vechi. Autorităţile au suspiciuni că petrolul ar putea fi sustras din conductele magistrale de transport de la Bacău. “Cisterna aparţinea unei firme Asău, judeţul Bacău. Ne-am interesat la firmă şi cei de acolo ne-au spus că maşina fusese vandută unei alte firme, dar că nu au fost încheiate actele. Pe avizul de însoţire era trecut numele unei firme care nu există şi se pare că data de pe aviz era modificată. Vom continua verificările”, ne-a spus Adrian Buzdrug, şeful Gărzii Financiare Vrancea. Fraudele cu produse petroliere sunt printre cele care aduc cele mai mari pierderi bugetului de stat din cauza evitării plăţii accizelor şi a TVA. În Bacău este o zonă în care se exploatează intens asemenea produse, de unde şi încercările de a caştiga bani din vanzarea acestora fără acte sau de a face rost de produse petroliere pe căi ilicite.


Poluare cu petrol


Accidentul produs ieri a băgat în alertă instituţiile statului, mai ales că din cisternă s-a scurs o mare cantitate de petrol care a poluat solul. Din cercetările poliţiştilor s-ar părea că şoferul George Răzvan I., de 33 de ani, nu a adaptat viteza într-o curbă periculoasă, a intrat în balans şi s-a izbit de un arbore de pe marginea drumului. Şoferul a decedat, fiind prins între cabină şi arborele de care s-a izbit violent. În cabina cisternei se afla un pasager din Damboviţa care a scăpat cu viaţă ca prin minune. Omul, care a declarat că a fost luat „la ocazie”, a ajuns la cu ambulanţa SMURD la spital. În urma impactului, cisterna s-a fisurat şi o mare cantitate de combustibil s-a scurs pe şosea şi pe camp. În zonă au ajuns mai multe maşini de poliţie şi echipaje de descarcerare. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au luat măsuri pentru a preîntampina o posibilă explozie. Zona a fost izolată pe o rază de 500 de metri, iar pompierii echipaţi cu combinezoane speciale au scos bateriile de la motor şi au stropit preventiv cu apă cisterna. De asemenea autospeciale cu spumă au fost pe poziţie ca în cazul în care încărcătura s-ar fi putut aprinde. ”Conducătorul autotractorului cu număr de înmatriculare în Bacău, în timp ce conducea un autotractor cu cisternă, nu a adaptat viteza de deplasare într-o curbă, s-a răsturnat în şantul din partea dreaptă a sensului de mers, oprindu-se într-un copac”, ne-a spus Cătălin Stegărescu, şeful Poliţiei Rutiere Focşani. Conform purtătorului de cuvânt al ISU, Cristina Duţă, s-au luat toate măsurile de protejare a zonei. „Au existat scurgeri de combustibil pe carosabil şi în apropierea acestuia. Am avut de a face cu pericolul unei explozii”, a declarat Cristina Duţă.


Soferul decedat, prins între copac şi maşină


Conform celor de la Garda de Mediu, din cisterna răsturnată s-au scurs în jur de 7-8 tone de petrol. Pompierii au descărcat la faţa locului o autobasculantă cu nisip pentru a absorbi petrolul. În zonă a fost adus un utilaj care să preia restul de petrol şi două macarale pentru a ridica cisterna. Accidentul de la Bilieşti a reunit la un loc reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene, de la Agenţia de Protecţie a Mediului, Garda de Mediu, Consiliul Judeţean, Prefectură, dar şi de la Garda Financiară. Ca o ironie, şoferul cisternei care a murit ieri efectua transportul de combustibil la Mera Com Internaţional, în Suraia, al cărei administrator a decedat pe acelaşi drum judeţean 204 D. Maşina pe care o conducea inginerul Ion Pîrlog a derapat şi a ajuns în şanţ. Bărbatul a fost proiectat în afară prin geam şi strivit sub greutatea maşinii. Şi şoferul de pe cisternă a derapat şi s-a răsturnat tot în şant, izbindu-se violent de un copacul care i-a adus sfarşitul. Accidentul scoate, iată, la iveală chestiuni ascunse, legate de posibilul trafic cu petrol. De asemenea, cei care frecventează drumul atrag atenţia asupra curbei periculoase, care-i „fură” pe şoferi. „Drumul a fost proiectat greşit, printre fostele proprietăţi deţinute de boieri în zonă, şi a rămas această şicană violentă, care face victime dacă nu este semnalizată bine. Este o curbă mai stransă, inutilă, pentru că nu ocoleşte nici un obstacol, şi este nevoie de indicatoare suficiente. Drumul fiind reparat recent îndeamnă la viteză”, ne-a declarat unul dintre cunoscătorii zonei. (E. POPESCU, M. BOICU, A. IVAN)


O basculantă a lui Umbrărescu s-a răsturnat pe E85


Un alt accident rutier a avut loc în ieri după amiază pe drumul E85 între Domneşti şi Adjud. O basculantă încărcată cu bitum, aparţinand UMB Spedition Bacău, una dintre firmele omului de afaceri Dorinel Umbrărescu, care lucrează pe respectivul tronson rutier, s-a răsturnat într-un şanţ. Mare parte din încărcătură a ajuns în drum, fiind nevoie de intervenţia Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă pentru asigurarea perimetrului. Conform poliţiştilor, accidentul a avut loc pe fondul neatenţiei. Şoferul basculantei era băut, etilotestul indicand o valoare de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat. Romeo Iancu, de 46 ani, a fost condus ulterior la analize de sange. Din fericire, în urma accidentului nu au rezultat decat pagube materiale. Supranumit “regele asfaltului”, pentru numeroasele contracte pe bani publici pentru asfaltarea drumurilor, Dorinel Umbrărescu şi firmele sale se ocupă şi de întreţinerea multianuală a DN 2D- E85, după un contract semnat pe o perioadă de cinci ani. (G. S.)


Cisternă încărcată cu motorină în pericol de explozie

O cisternă plină cu combustibil  a derapat în această dimineaţă și s-a răsturnat pe drumul judeţean 204 D, care duce către Bilieşti, la un punct de alimentare. Se pare că şoferul nu a daptat viteza într-o curbă, a intrat în balans şi s-a izbit de un arbore de pe marginea durmului.

Cel care se afla la volanul cisternei a decedat, fiind prins sub cabină, potrivit poliţiştilor. În urma impactului, cisterna a suferi fisuri și parte din combustibil s-a scurs pe șosea. La locul accidentului au ajuns mai multe mașini de poliție și echipaje SMURD de descarcerare, dat fiind pericolul iminent de explozie. Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vrancea au spus că nu mai există alte victime şi s-au luat măsuri pentru a preîntampina o explozie.  Zona a fost izolată pe o rază de 500 de metri, iar pompierii echipaţi cu combinezoane speciale stropesc cu apă cisterna pentru a nu lua foc.De asemenea, sunt pregătite autospeciale cu spumă în cazul în care încărcătura s-ar aprinde. Deocamdată nu se cunoaşte identitatea şoferului. Din primele date obţinute de la fata locului reiese că cisterna este înmatriculată în judeţul Giurgiu, iar capul de tractor în Bacău.Conform purtătorului de cuvânt al ISU, Cristina Duţă, oamenii legii încearcă să ia legătura cu firma căreia îi aparţin maşina şi motorina întrucât este necesară transvazarea combustibilului într-o altă cisternă.

Soferul decedat, prins în continuare între copac şi maşină

De la ora 8.45, cand a fost anunţată poliţia cu privire la producerea accidentului, din cele două compartimente ale autotractorului s-au scurs în jur de 7-8 tone de petrol, benzină şi motorină, din estimările celor de la Garda de Mediu. Pompierii au descărcat la faţa locului o autobasculantă cu nisip pentru a absorbi petrolul şi încearcă acum să transfere din încărcătură. La faţa locului au ajuns în urmă cu cateva minute şi două macarale care urmează să ridice cisterna răsturnată, în încercarea de a muta ce a mai rămas din încărcătura cu petrol într-un alt recipient, misiunea fiind una destul de dificilă.  De altfel, la faţa locului miroase puternic a motorină, oamenii legii interzicand accesul oricărei persoane la o distanţă mai mică de 500 de metri. Întrucat s-au concentrat pe limitarea pericolului de explozie, şoferul decedat este prins în continuare între copac şi maşină. În maşină se mai afla o persoană, dar care a scăpat doar cu răni uşoare, fiind preluată de echipajul SMURD şi dusă la spital.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
kiss, acum 4234 zile, 21 ore, 40 minute, 15 secunde
Razvan Dumnezeu sa te ierte, este un soc pentru toti si ai lasat un mare gol in sufletele noastre, Dumnezeu sa aiba grija de surioara ta care nu suportat vestea ca tu nu mai esti...de acolo de unde citeste integral
JAN, acum 4237 zile, 21 ore, 11 minute, 11 secunde
Inca odata se dovedeste ca traficul ilegal de petrol se face cu stirea autoritatilor statului. Omul de rand daca se duce cu un bidon de tuica la rude il opresc burtosii de la vama si il confisca iar citeste integral
sorry, acum 4238 zile, 49 minute, 7 secunde
Citești,te informezi și te umple voma de cine ne apără drepturile și trebuie să facă dreptate in această țară ! A fost necesar să se întample această nenorocire în care să dispară un citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.